Obradović pred Barselonu: „U sedam dana, neka neko izračuna koliko će biti gledalaca“

Košarkaši Partizana će u utorak od 20.30 u Areni dočekati ekipu Barselone, u okviru 31. kola Evrolige, a očekivanja pred meč koji može da obezbedi crno-belima plasman među osam najboljih, izneo je trener Željko Obradović.

– Probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru, bez nekog velikog posmatranja njihovog „plejbuka“. Igrali smo već protiv Barselone, i znamo koji kvalitet imaju. Ekipa koja će da ide na fajnal-for, a sigurno i da proba da osvoji Evroligu. Kvaliteta imaju mnogo. Igraju timski, izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli, kad je on na petici. Agresivnost na loptu im počinje od malih igrača na sredini terena, Satoranski koji se vratio iz NBA i poslednje vreme igra izvanredno. Da ne nabrajam ostale igrače, na pozicijama dva i tri. Oni su tim koji je lider po šutu za tri poena. To su neke najosnovnije stvari, plus, njihova odbrana koju mogu da igraju na različite načine. Probali smo da reagujemo na treningu, pa ćemo videti kako će to da izgleda –počeo je Obradović.

Istakao je strateg crno-belih da je timu potrebna energija nalik onoj protiv Olimpijakosa.

– Pamet i energija. Treba nam energija na nivou kako je to bilo protiv Olimpijakosa, takođe i pamet. Neke podudarnosti u igri Olimpijakosa i Barselone postoje, videli smo da možemo, i to je ono o čemu smo pričali kada smo radili analizu utakmice koja je ispred nas.

Na konstataciju novinara da se neki timovi plaše da igraju u Areni, Obradović je imao potpuno obrnuto mišljenje.

– Ne verujem u to da se neko plaši. Ja baš obrnuto mislim, da svako ko dođe ovde voli da igra u toj atmosferi. Za igrača nema bolje, nego da igra pred navijačima kakvi su navijači Partizana. Jeste da oni nama pomažu i da postoji taj faktor, ali svako voli da igra i verovatno se prijatno oseća.

Očekuje se da i protiv katalonskog kluba dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta.

– To je sam pokazatelj koliko su navijači bitni i koliko oni veruju klubu, koliko vole klub i koliko su nam odani. Još jednom, zahvalnost velika. Znamo da će biti ispunjena dvorana i sutra uveče, i u petak uveče. To je nešto što će ostati zabeleženo. U sedam dana, neka neko izračuna koliko će da bude gledalaca. U svakom slučaju, veoma smo ponosni svi koji smo sa Partizanom u srcu – zaključio je Obradović, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare