Novi detalji hapšenja u Urugvaju: Priveden zbog kokaina vrednog 15 MILIONA EVRA! Mensurov brat već bio hapšen

Ardijan Ajdarpašić, brat bivšeg učesnika „Zadruge“ Mensura Ajdarpašića koji je uhapšen u akciji urugvajske policije tokom koje je zaplenjeno 489 kilograma kokaina sa oznakom Miki Mausa i Plutona, bio je pod istragom više od pola godine. Prema rečima predstavnika MUP-a u Urugvaju zaplenjena droga ima procenjenu tržišnu vrednost od oko 15 miliona evra, a sumnja se da su uhapšeni povezani sa Balkanskim klanom – jednim od najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u Evropi!

Kako prenose urugvajski mediji, hapšenje je izvršeno pre tri dana na ulicama Urugvaja, a prema rečima urugvajskog ministarstva unutrašnjih poslova organizovalo je konferenciju za novinare na kojoj je izneo utiske o „veoma snažnom udaru trgovine drogom“ nakon zaplene skoro 500 kilograma kokaina u okviru akcije „Virtus“.

Podsekretar unutrašnjih poslova Giljermo Masijel smatra da je ova operacija omogućila razbijanje kriminalne organizacije koja se smatra povezanom sa balkanskim klanom, jednom od najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u Evropi.

Tokom istrage, policija je uspela da utvrdi da su od septembra 2022. godine uspeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima.

Grupu su činili građani različitih nacionalnosti: 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca – Ardijan Ajdrapašić, kao i Stojan Dabanović. 

Hapšenje ovih ljudi izvršeno je tokom osam racija raspoređenih u departmanima Montevideo, San Hoze, Rio Negro i Kanelones. Tamo su vlasti zaplenile 489 kilograma kokaina, skoro 120 hiljada urugvajskih pezosa, skoro 50 hiljada argentinskih pezosa i 120 dolara. Zaplenili su i četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dve sačmarice. 

Prema navodima urugvajskih medija, pronađena su i tri GPS uređaja, oružje i dokumentacija zaplenjenog čamca.

Kako se sumnja, u grupi su svi imali podeljene odgovornosti, a navodno, oni su bili zaduženi za organizaciju transporta kokaina iz Urugvaja u Evropu. Sumnja se da je kokain iz Bolivije u Urugvaj stigao rekom.

Mensurov brat Ardijan Ajdarpašićsvojevremeno je hapšen je zbog sumnje da je u u maju 2019. godine u jednoj kladionici ranio sugrađanina Vasilija Vasa Boškovića, piše Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare