„VEĆ U JUNU SLEDE VELIKE PROMENE ZBOG UKRAJINE“ Vučić o situaciji u svetu: „To će značajno uticati I NA SRBIJU“ 

Nije to toliko velika tajna. Možete da pogledate u vašoj arhivi kada sam 25. novembra 2021. godini nakon moje poesete Sočiju rekao da nas očekuje teško vreme ne zato štomi je Putin rekao da će biti rata. Uvek je izdvojio 45 minuta da govori o Ukrajini. Tog puta nije govorio ni tri minuta. To mi je bilo dovoljno. Rekao sam doneta je odluka. Nedvosmisleno sam rekao da će doći do određenih promena. Samo sam pratio, slušao i ređao činjenice – – rekao je predsednik Aleksandar Vučić, gostujući oog jutra na TV Pink.

– Već u junu mora da usledi, pošto Ukrajina neće lako pobediti u vojnom smislu, gotovo nemoguće, očekujem da će dobiti veliki zamah na evropskom putu, hitno otpočinjanje evropskih pregovora zato što Amerikanci prave blok unutar Evrope, prave poseban blok koji nije mali, Poljska, baltičke zemlje plus Ukrajina, tih pet zemalaja, imaćete zemlje koje su veće od Francuske i približavaju se Nemačkoj, Onda je jasno da taj kvintet ili sekstet sa Rumunijoj postaje najjači u Evropi posle Nemačke. Mi želimo da se pozicioniramo kao centralnoevropskazemlja, zato imamo sve bliže odnose sa Mađarskom. To će menjati dinamiku našeg odnosa sa Evropom. Želim da verujem da će biti u pozitivnom smislu, ali za nas postoje ograničavajući faktori što se tiče sankcija Rusiji i Kosova.

Interesnatno što se dogodilo na sednici Saveta Evrope, bitna promena prema Kini, do sada je bilo naš ekonomski partner, naš konkurrent i ssistemski rival. Po prvi put Ursula fon de Lajen je rekla strateški rival. Amerika će biti dominantna u Evropi. Kinu vidi kao strateškog protivnika. Ztao će biti zanimljiva poseta fon der Lajen i Makrona Kini.

Do 20. marta smo privukli 263 miliona stranih investicija što je rekord. Mart je bio odličan.

Vučić je gost „Novog vikend jutra“ na TV Pink gde govori o svim aktuelnim temama.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare