ZELENSKI: NE MOŽEMO U KONTRAOFANZIVU! Eksplozije u Kramatorsku i Slavjansku! ISW: Rusi napreduju u Bahmutu, isterani sa deonice autoputa ka Slavljansku 

Rat u Ukrajini, 395. dan.

Zelenski: Nismo u stanju da pokrenemo kontraofanzivu

Ukrajina za sada ne može da pokrene kontraofanzivu zbog ozbiljne nestašice naoružanja, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

– Ne možemo da pokrenemo kontraofanzivu, da bez tenkova, artiljerije i višecevnih raketnih lansera `hajmars` šaljemo naše vojnike na prvu liniju fronta – rekao je on u intervjuu za japanske medije.

Kazao je i da Ukrajina trenutno čeka da se realizuju isporuke naoružanja iz partnerskih zemalja, dok je situaciju na istoku zemlje ocenio kao „neprijatnu“.
 

Eksplozije u Kramatorsku i Slavjansku

Snažne eksplozije odjeknule su tokom noći u Kramatorsku i Slavjansku – gradovima koji su pod kontrolom kijevskih snaga, prenose ukrajinski mediji.

Više eksplozija zabeleženo je u Kramatorsku, dok je u Slavjansku zabeleženo samo dve. Za sada nema informacija šta su bile mete. 

ISW: Rusi napreduju, ali su isterani sa deonice Bahmut Slavljansk

Ruske snage napredovale u pravcu puta Konstantinovka-Časov Jar-Bahmut južno od Ivanovskog, kao i unutar severnog dela Bahmuta, saopštio je američki Institut za proučavanje rata (ISW) analizirajući snimke sa fronta.

Istovremeno, ukrajinske snage su, sudeći prema drugim snimcima, isterale Ruse sa jedne od deonica autoputa E40 Bahmut-Slavjansk, dodaje Institut, prenosi ukrajinska Strana. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare