„Trenutno niko ne želi da igra protiv nas u Evroligi“: Panter otkrio da za Partizan više nije cilj samo Top 8

Košarkaši Partizana došli su do svoje 17. pobede u Evroligi juče pred rasprodatom „Štark Arenom“ i 20.003 navijača, protiv aktuelnog lidera ovog takmičenja, ekipe Olimpijakosa – 90:75.

Jedan od najboljih pojedinaca bio je i kapiten, Kevin Panter, za kojeg Pirejci nisu mogli da pronađu rešenje kada je u pitanju šut sa distance, koje je pogađao u visokom procentu. Osećaj posle pobede je, kaže, fantastičan.

 Osećam se dobro, pobedili smo prvi tim u Evroligi, koji se izborio za plasman u plej-of. Imaju veliku istoriju, a za nas je bilo važno da dođemo do pobede, da pokažemo da imamo karakter.

Šanse za Top 8 su sada velike, ali da li Partizan može i više?

 Sada imamo odlične šanse za Top 8, ali jednostavno moramo da nastavimo da pobeđujemo. Možemo da se domognemo šestog, možda i petog mesta. Imamo još četiri meča, nisam siguran, ali moramo da napravimo sebi najbolju moguću poziciju pred plej-of, prenosi Telegraf.

Kaže kapiten Partizana da trenutno sigurno niko ne bi voleo da se sastane sa beogradskim timom, uzimajući u obzir brutalnu formu u 2023. godini.

 Iskren da budem, mislim da niko trenutno ne želi da igra protiv nas. Mislim da ovo nije konkretno glavni udarac koji smo zadali, polako gradimo svoj ritam od početka godine. Prikazivali smo neke dobre partije na terenu, moramo to da radimo zbog sebe, zbog navijača, zbog Evrolige, da igramo svoju najbolju košarku.

Gledao je i ka tribinama, gde je na početku meča bila ogromna šetalica, ali kaže da je toliko bio fokusiran na meč da nije shvatio o čemu se radi.

– Video sam, ali sam bio toliko zauzet i fokusiran na utakmicu, tako da nisam išao toliko u detalje šta je to bilo.

Samopouzdanje je i ranije bilo tu, sada je samo „izbilo“ na površinu.

– Iskreno, imali smo mi uvek samopouzdanje, čak i kada nismo pobeđivali, gubili smo zato što smo prepuštali lopte protivnicima bespotrebno. Ono što je očigledno jeste da smo zadržali samopouzdanje, da smo nastavili da radimo.

Ponovio je Panter da Partizan sada cilja da se možda domogne i pete, pa možda i četvrte pozicije do samog kraja regularnog dela, što bi dalo i prednost domaćeg terena.

– Iskreno da, gledamo kako može to da se razvije, da vidimo sa kim bismo gledali da igramo.

Navijači su dobili posebne pohvale od kapitena Partizana.

 Obožavam ove navijače, oni nam daju toliko snage i energije, strasti… Oni vole Partizan, a mi samo treba da igramo kako treba. Uvek će nas podržavati, navijati i uživati. Mi samo treba da im damo razlog za osmeh.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare