TORNADO PROTUTNJAO KROZ MISISIPI I ALABAMU: Nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice, najmanje sedam osoba POGINULO (VIDEO)

U snažnom tornadu koji je sinoć pogodio ruralni deo američkih država Misisipi i Alabama stradalo je najmanje sedam ljudi, uništene su zgrade i prekinuta struja dok se nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice širilo južnim delom SAD.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado izazvao štetu oko 96 kilometra severoistočno od Džeksona u državi Misisipi. Ruralni gradovi Silver Siti i Roling Fork prijavili su da je bilo razaranja i tokom noći sa vetrom jačine 113 kilometara na čas bez slabljenja, ka Alabami kroz gradove Vinona i Ejmori.

Najmanje sedam ljudi je stradalo u tornadu u Misisipiju, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje meštanima da nađu sklonište navodeći da se radi o situaciji opasnoj po život, i da krhotine koje nosi vetar mogu da budu smrtonosne za one koji se ne sklone. Upozoreno je i na moguću štetu na domovima, poslovnim prostorima i vozilima.

Guverner Misisipija Tejt Rivs napisao je sinoć na Tviteru da su timovi za potragu i spasavanje aktivni i da se šalju dodatna kola hitne pomoći i oprema.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare