POKRETA SOCIJALISTA BEOGRAD: Srbija ne zaboravlja svoje junake koji su branili državu od NATO pakta i šiptarskih terorista

Gradski odbor Pokreta socijalista Beograd održao je tribinu posvećenu svim herojima koji su branili Srbiju tokom zločinačke NATO agresije 1999. godine.

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan istakao je da su srpski vojnici na Paštriku i Košarama učinili niz podviga vrednih svakog poštovanja i divljenja prilikom zaštite Srbije od najezde šiptarskih terorista, te da svaki vojnik i policajac koji je 1998. i 1999. godine sa kopna štitio Srbiju zaslužuje naše zahvalno sećanje. Karan je istakao punu podršku državnom vrhu na čelu sa predsednikom Vučićem ističući da Vučić čini apsolutno sve kako bi se održao mir. Oficir u penziji, srpski sociolog i filozof prof.dr. Ilija Kajtez istakao je da je 24. mart važan za istoriju srpskog naroda.

„Bez obzira na sve pokušaje revizije istorije i na resurse koji se koriste i upotrebljavaju i zloupotrebljavaju protiv srpskog naroda, moramo uvek imati u vidu da mi pripadamo velikom narodu koji je malobrojan, ali ta malobrojnost ništa ne oduzima od njegove veličine. Naši neprijatelji svakodnevno nas podsećaju da smo mi veliki i značajan narod“, istakao je prof.dr. Ilija Kajtez.

Ugledni srpski advokat Goran Petronijević istakao je da je revizija istorije nedopustiva, te da je užasnut zbog toga što je jedan evropski diplomata kazao da spomenik Milici Rakić provocira Evropu.

„Ovih dana dešavaju se stvari koje su vrlo čudne, jedan strahovit pritisak i pokušaj revizije onoga što se dešavalo u periodu od 1998. i 1999. godine, pa na ovamo, a posebno 1998. i 1999. godine. Jedan od najperfidnijih oblika pritisaka sa kojima se Srbija suočava je proterivanje sećanja. Evropa je poklekla i nažalost svedoci smo narastajućeg pokreta revizije istorije Drugog svetskog rata, sve se izvrće, fašisti su heroji, a antifašisti loši momci, ruše se spomenici širom Evrope. Prisustvujemo reinkarnaciji zla“, istakao je advokat Petronijević.

Duško Šljivančanin, penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije koji je bio ratni komandant 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa VJ tokom bitke na Košarama istakao je da je 24. marta NATO pakt izvršio agresiju na jednu slobodnu i suverenu državu.

„Kada govorimo o NATO agresiji nikako ne možemo zaboraviti 1998. godinu koja je za naše vojnike bila jednako teška kao i 1999. godina. 1998. godine poginulo je 49 pripadnika vojske, a 148 pripadnika MUP-a. Protivteroristička operacija 1998. godine koja je izvedena od strane srpske vojske je najveća protivteroristička operacija koja je izvedena na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata“, istakao je Šljivančanin i dodao su Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin mnogo doprineli da se ne zaboravi junaštvo srpske vojske 1998. i 1999. godine.

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić istakao je da srpski narod mora biti jedinstven i složan kao za vreme 1999. godine.

„Samo naše jedinstvo i podrška političkoj borbi državnog rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučić garant su da će Kosovo i Metohija ostati u Srbiji, kao i da će srpski narod opstati na prostoru Kosova i Metohije“, poručio je Vladimir Ilić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare