PARTIZANE, NAPADAJ! Neka pakao Arene večeras od 20.00 časova sruši i Olimpijakos

Još dve! Košarkašima Partizana treba bar toliko pobeda kako bi se plasirali među osam najboljih ekipa u Evroligi i zaigrali u plej-ofu. Dobra stvar po crno-bele je što u poslednjih pet kola četiri puta igraju pred dupke punom Štark arenom, a loša što su ekipe koje dolaze mnogo jake.

Prvi težak meč u tom nizu na programu je večeras (20.00) – ekipa Željka Obradovića dočekuje Olimpijakos, vodeću ekipu na tabeli, koja ima 21 pobedu i osam poraza. Pamte igrači Partizana debakl koji su u prvom delu takmičenja pretrpeli na Pireju, bilo je tada 87:58 za crveno-bele, pa motiva da se osvete grčkom velikanu svakako ima. Međutim, ovoga puta bi prijala bilo kakva pobeda, pa i minimalna. Zna to i Obradović.

– Verovatno najteži mogući protivnik iz mnogo razloga. Igraju izvanredno. Za ovo vreme, dok smo mi pauzirali, odigrali su dve dobre utakmice u grčkom prvenstvu na način na koji i inače igraju. Ekipa o kojoj se sve zna – analizira goste trener Partizana i dodaje:

– Sem primarnog kontranapada, tu je i pozicioni napad, igraju zaista izvanredno sa velikim protokom lopte i nema praktično nijednog šuta koji nije izgrađen i koji nije dobar. Prva stvar koju treba da shvatimo jeste da moramo da igramo odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Što se tiče napada protiv njihove odbrane, probali smo na ova četiri treninga, pa ćemo videti kako će to da izgleda.

Olimpijakos je u Beograd stigao oslabljen, trener Jorgos Barcokas je bolestan i neće moći da vodi tim. Ovom informacijom bio je iznenađen i Obradović:

– Prvi put sad čujem… Ako je istina da ne dolazi, želim mu brz oporavak. Ne znam šta je, zvaću da proverim. Imaju druge trenere, koji sve rade, prenosi Kurir.

PLEJMEJKER Jam Madar: Imamo plan

Od Jama Madara navijači Partizana mnogo očekuju i na ovom meču. U poslednje vreme igra sjajno, mogao bi tako i da nastavi.

– Igramo protiv sjajne ekipe. Uostalom, prvi su na tabeli. Mi smo uradili sve što je do nas kad je taktika u pitanju. Analizirali smo, gledali utakmice, imamo plan. Imamo još pet utakmica, ne razmišljamo o top osam, a o fajnal-foru i da ne govorim, moramo da idemo utakmicu po utakmicu, težak nam je raspored – kaže Izraelac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare