PARTIZAN VEĆ VEČERAS MOŽE DA ZAKORAČI U TOP 8! Crno-bele protiv LIDERA Evrolige čeka TEŽAK ZADATAK, ali ako pobede…

Košarkaši Partizana bi pobedom protiv Olimpijakosa napravili ogromnu stvar kada je reč o trci za plasman u Top 8.

Crno-beli protiv lidera u Evroligi igraju od 20 časova u Beogradu u okviru 30. kola, a trijumf bi mogao da odvede ekipu Željka Obradovića na prilično bezbednu razliku u odnosu na konkurente za mesto u plej-ofu.

U slučaju da se poklope rezultati drugih utakmica, odnosno, ako Fenerbahče i Monako kao domaćini savladaju Žalgiris i Valensiju, uz pobedu protiv ekipe iz Pireja, Partizan bi sa učinkom od 17 trijumfa i 13 poraza bio tri pobede daleko od svojih rivala.

U pomenutom scenariju, Valensija bi ostala na 14 pobeda, koliko ima i Efes. Žalgiris bi ostao na 15 zabeleženih trijumfa, koliko ima i Baskonija, ali kako Partizan ima bolji međusobni učinak od litvanskog i španskog tima, njima je potrebno da imaju pobedu više od crno-belih kako bi se našli ispred njih na tabeli.

Do kraja ligaškog dela Evrolige nakon večerašnjih utakmica ostaće da se odigra još četiri kola, što znači da bi crno-beli bili izuzetno blizu mestu u plej-ofu, a do njega bi mogli da dođu na visokoj poziciji, piše Kurir.

Ulaznice za „Štark Arenu“ odavno su rasprodate kada je reč o utakmici protiv Olimpijakosa, ali i mečevima protiv Barselone (28. marta) i Real Madrida (31. marta).

Trener Partizana, Željko Obradović, uputio je poruku navijačima pred meč protiv Olimpijakosa.

„Hvala vam što ste nas bodrili na ovakav način do sada. Probajte da bude najbolji u Evropi u svakom pogledu. Dosada, te posete i ta odanost, to je sigurno najbolje. Hajde da napravimo još jedan korak. Da cela Evropa priča o toj atmosferi i da cela Evropa priča kako se poštuje protivnik i svaki čovek koji uđe u dvoranu Partizana“.

Nakon Olimpijakosa i pomenutih utakmica protiv Barselone i Reala, Partizan čekaju još dueli protiv Monaka u gostima i Panatinaikosa kod kuće.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare