OVDE ĆE BITI SMEŠTEN NOVI „BUVLJAK“ I ŠTA SU NJGOVE PREDNOSTI?! Udaljen je 7 kilometara, a tu je i BG voz!

Popularni „Buvljak“, odnosno Otvoreni tržni centar posle tri decenije dobija novu adresu – na prostoru pijace „Miljakovac“.

Svi zakupci će promeniti lokaciju, ali će i dobiti mnogo bolje uslove za rad. 

Gradski menadžer Miroslav Čučković je istakao da se „buvljak“ pomera na idealnu lokaciju.

Kako bi što veći broj kupaca mogao da stigne do Miljakovca pojačaće se i linije gradskog prevoza. Udaljenost nove od stare „buvlje“ pijace biće oko 7 kilometara, što je oko 12 minuta vožnje kolima. Takođe, na 150 metara od pijace nalazi se i stajalište BG voza, što je još jedna sličnost sa Novim Beogradom.

Bojan Bajagić, direktor JKP „Beogradske pijace“ u čijem sistemu posluje 30 pijaca uključujući „Miljakovac“ i „OTC“, naglašava da preseljenje Buvljaka neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

Pijaca „Miljakovac“ će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokseva-tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta. Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, dok će potrošači imati priliku da idu u nabavku nakon radnog vremena. 

Bajagić je naglasio da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12.000 metara kvadratnih, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima – tezgama, površine oko 4.000 kvadrata, biti natkriven, što će novi Buvljak učiniti najmodernijom pijacom u regionu.

Svi zakupci koji poštuju pijačni red i odluku o pijacama biće premešteni na novu lokaciju, a cene zakupa će ostati nepromenjene.

Bajagić je naglasio da JKP „Beogradske pijace“ vodi računa o potrebama zakupaca i potrošača i da je u narednom periodu planirano da se nastavi sa daljim ulaganjima za unapređenje prostora pijaca, kao i da je siguran da će beogradske pijace postati jedan od najvećih brendova, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

On naglašava da na terititoriji Beograda postoji puno pijaca, ali da će one koje se nalaze u sistemu ovog preduzeća biti prepoznate prvenstveno po kvalitetu usluga i standardima poslovanja. Ističe da će novi Buvljak oplemeniti ovaj deo Miljakovca i da se očekuje veliki broj građana koji će se snabvdevati na ovoj pijaci.

Miroslav Čučković se zahvalio JKP „Beogradske pijace“ i posebno istakao da je to jedno od retkih preduzeća koje samostalno, iz sopstvenih sredstava finansira projekte na uređenju svojih prostora. Preseljenje OTC-a na novu lokaciju je združena akcija ovog preduzeća, grada i opštine Rakovica.

Zamenik predsednika udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“ Dejan Nikolić, pohvalio je napore grada i beogradskih pijaca zbog unapređenja uslova na pijacama i istakao da je to podjednako važno kako za kupce, tako i za prodavce.

On je naglasio da je trenutna lokacija Buvljaka neuslovna i mišljenja je da je pijaca „Miljakovac“ adekvatna lokacija za preseljenje. Nikolić ističe da se ne sme zanemariti činjenica da se u okruženju nalaze velika naselja i da je siguran da će zakupci sa OTC-a imati više posla nego sada na Novom Beogradu.

Osvrnuo se i na projekat novog OTC-a, ističući da je odličan i da je prema projektu pijaca dobro osmišljena. Zakupci i kupci će biti zaštićeni od raznih vremenskih uslova, kiše snega i vetra. Ono što će mnogo značiti zakupcima jeste da će imati duže radno vreme jer će pijaca biti osvetljena, kao i da će potrošači imati mogućnost da se snabdevaju i u popodnevnim časovima, naglašava Nikolić. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare