NA POMOLU NOVI HAOS U HUMSKOJ ZBOG FINANSIJSKE SITUACIJE! Igrači Partizana spremaju tužbe! 

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica otkrio da se čak 20 prvotimaca crno-belih sprema da podnese prijavu protiv kluba zbog neisplaćenih zarada.

Fudbaleri Partizana spremaju se da podnesu tužbe protiv kluba zbog neisplaćenih zarada! Situacija u Humskoj je sve gora, jer pored očajnih rezultata i protesta navijača, crno-bele drma i žestoka finansijska kriza, pa su sada i igrači na korak od toga da javno izraze nezadovoljstvo! 

I UEFA licenca ‘visi’

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica (44) otkrio je da bi narednih dana mogao da bukne novi požar u Humskoj.

Traže plate
Igrači pričaju između sebe, nezadovoljni su i tužiće klub ukoliko im se ne izmire dugovanja u što skorije vreme
Izvor Informera

– Finansijsku situaciju odlikuje najredovnija isplata igračima i svim zaposlenim u klubu i stručnom štabu, što sam oduvek smatrao prevashodnim zadatkom uprave – reče Milorad Vučelić, u trenutku dok moje kolege spremaju oko 20 prijava protiv FK Partizan zbog neisplaćenih zarada“, napisao je Poledica na Tviter profilu.

Ova objava izazvala je buru negativnih komentara navijača crno-belih na račun aktuelnog rukovodstva. Poznato je da su „grobari“, na čelu sa vodećim grupama sa južne tribine, tokom ove sezone više puta izrazili ogorčenost radom predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure. Zbog toga traže i njihove ostavke, ali dosad se po tom pitanju ništa konkretno nije promenilo. 

Protiv Bugara u subotu

Fudbaleri Partizana iskoristiće pauzu u domaćem prvenstvu da odigraju prijateljski meč protiv bugarskog CSKA 1948. Duel sa klubom iz Sofije zakazan je za subotu, na stadionu u Humskoj (11.00, Arena 1 premijum), ali biće zatvorenog tipa i bez prisustva publike. Trener crno-belih Igor Duljaj planira da šansu pruži i nekolicini omladinaca, s obzirom na to da zbog obaveza u reprezentacijama neće imati na raspolaganju Igora Vujačića, Bibarsa Natha, Sinišu Saničanina, Fusenija Dijabatea, Sameda Baždara, Mateju Stjepanovića, Janka Jevremovića i Mihajla Petkovića.


– Istina je da su igrači nezadovoljni. Pričaju između sebe, razmišljaju šta im je najbolja opcija i spremni su da podnesu tužbe ukoliko im klub ne isplati zarade u skorije vreme. Ipak, nadaju se da do toga neće doći i da će uspeti sve na vreme da se reši bez većih problema i trzavica – otkrio je za Informer izvor blizak fudbalerima Partizana.

Pre nekoliko dana otkriveno je da bi srpski viceprvak mogao da ostane bez evropske licence za narednu sezonu, pošto uprava, sa Vučelićem i Vazurom na čelu, debelo kasni sa isplatom reprograma dugova. Reč je o sumi od oko dva miliona evra, koji se duguju bivšim prvotimcima, koji su već jednom u želji da pomognu potpisali sporazum o dinamici isplate dugovanja. „Parni valjak“ ima rok do 31. marta da dokaže da je izvršio sve obaveze kako bi obezbedio dozvolu za takmičenje na međunarodnoj sceni.

Vučelić opušten

I predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović pre nekoliko dana naglasio je da je zabrinut zbog svega što se događa u fudbalskom klubu, jer mu preti ozbiljna katastrofa. Pored organizacione i finansijske, crno-beli su i u rezultatskoj krizi, zbog čega su pali na treće mesto na tabeli Superlige. Ukoliko ne uspeju do kraja prvenstva da se izbore za drugu poziciju, ostaće bez kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno direktnog mesta u grupnoj fazi Lige Evrope.
S druge strane, prvi čovek Partizana tvrdi da je sve pod kontrolom i da će se dugovi izmiriti na vreme.


– Licence za evropska takmičenja uvek smo redovno i regularno dobijali uz pomoć države, posebno predsednika Srbije. Radi potpune istine to kažem i uz iskrenu zahvalnost, ma koliko to smetalo bilo kome. I naredna primanja zaposlenima, kao i igračima, biće u roku isplaćena – poručio je nedavno Milorad Vučelić, ali nije želeo da otkrije koliki je tačan iznos duga Partizana, iako se spekuliše da je ta cifra odavno premašila 25 miliona evra.

UDARNA VEST.rs
 



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare