Vodi se istraga protiv „prodavca“ oca i kupca devojčice (13): Dao 3.000 evra da kupi mladu za sina (14) 

Istraga protiv D. J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju ćerku i protiv B. S. (48), osumnjičenog za kupovinu devojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, navode Novosti.

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

– Postupak se vodi protiv D. J. i B. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za Novosti dr Bratislav Petrović, javni tužilac, dodajući da će se „po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhapšen je u prvim danima marta.

Sumnja se da je za 3.000 evra, B. S. iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M. S. (14), ćerku D. J. (44) iz Brusa. Devojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

– Maloletna devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja, pa je pobegla u naselje gde je živela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije – navodi izvor. – Sa dečkom M. S. (14) videla je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloletničkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorenjena.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare