OTIŠAO MAJBAH OD 260.000€ I BMW OD SKORO 170.000: Najskuplji maserati je 295.200! Evo koji je model kaparisao sin srpskog bogataša

Nije iznenađenje da su i ove godine i pre otvaranja sajma automobilanajluksuzniji već dobili svoje kupce. 

Prodat je „majbah“ skuplji od 260.000, BMw od skoro 170.000 evra, a rezervisan je i „maserati“ po ceni većoj od 250.000 evra. Prodavci tvrde da „mercedesi“ idu kao alva.

Hale Beogradskog sajma u kojima su izloženi automobili u okviru 55. sajma automobila, počele su da se pune odmah po otvaranju. Najveći broj posetilaca razgledao je modele koje bi rado kupili kada bi imali novca.

Bilo je i onih koji su se odmah odlučili za kupovinu, ali moraće da sačekaju neko vreme da dobiju automobil, objavio je RTS.

Na sajmu učestvuje 250 izlagača koji su predstavili 40 premijernih modela. Najviše je hibridnih i električnih vozila nove generacije.

„Utisak je da, bez obzira na nestašicu vozila i na probleme sa čekanjem, ima mnogo ljudi koji su zaista odlučili da kupe novi auto, da sačekaju da ga dobiju. Mi smo prodajom više nego zadovoljni i to je najveći utisak samog početka sajma“, kaže Zoran Burić, predstavnik „Sitroena“.

Popusta koji su odobravani prethodnih godina uglavnom nema, a i ako ih neki od izlagača odobrava, kreću se od 1 do 3 odsto i dobijaju se uglavnom kroz dodatnu opremu.

„Dobijaju više opreme, imaju više mogućnosti, nekako su i veći. Mislim da je kupcima jasno da onoliko koliko ulažu, cene su veoma realne“, kaže Burić, prenosi Kurir.

Prema njegovim rečima, razlika u ceni između dizel, benzinskih i električnih modela će da se smanjuje vremenom i neminovno će u budućnosti biti više električnih automobila.

Automobili su generalno poskupeli. Neki koštaju manje od 20.000 evra, ali uglavnom su znatno skuplji. U hali 3 izloženi su modeli za one sa najdubljim džepom. Cenom od 262.000 evra pažnju privlači Mercedesov „majbah“, ali je apsolutni šampion izložen na štandu Maseratija.

„Za jedan model potrebno je izdvojiti 295.200 evra. Startna cena kreće od 240.000 evra, a može ići i daleko preko 300.000, u zavisnosti od toga kako se vozilo konfiguriše“, objašnjava Miloš Milošević iz „Delta auto-moto“.

Iako je u medijima objavljeno da je model maseratija, koji košta 251 hiljadu evra, prodat prvog dana, na štandu je rečeno da je samo rezervisan. Da vreme električnih automobila dolazi, pokazuje i najava države da će na auto-putevima i brzim saobraćajnicama biti postavljeno 100 novih punjača.

Kada bude usvojen novi zakon o planiranju i izgradnji, svaka pumpa moraće da obezbedi elektropunjače, a istu obavezu imaće i oni koji grade nove zgrade.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare