CICIPAS IZGUBIO RAZUM! Grk POBESNEO! Povređen sam zbog LOPTICA!? 

Grčki teniser Stefanos Cicipas smatra da je promena loptica uticala ja veliki broj povreda na startu sezone.

Kada je sve išlo kako treba Stefanos Cicipas je ćutao, sada kada je doživeo tri vezana poraza ništa ne valja. Grčki teniser i ovogodišnji finalista Australijan opena kritikvao je odluku ATP-a da se na grend slemu u Melburnu koriste drugačije loptice u odnosu na ostale turnire. 

Na Australijan openu igrači su koristili „Danlop“ loptice, na tu odluku bilo je mnogo pritužbi, a Cicipas smatra da povrede koje doživljavaju teniseri nakon grend slema imaju veze sa tim. I sam Cicipas ima problema sa ramenom, Holger Rune i Sebastijan Horda muče muku sa ručnom zglobom, ali oni nisu okrivili loptice za to. 

– Mislim da je ove godine ta promena u vezi sa lopticama nešto o čemu se dosta razgovaralo među igračima. Loptice bi trebalo da ostanu iste na većini turnira, posebno na onim na brzim podlogama. To ide u korist našim igračima i štiti nas od povreda. Čuo sam komentare drugoh igrača o lopticama početkom godine i to je sve imalo značajnog uticaja na ramena, zglobove ruku i ruke uopšte. Mislim da otuda dolazi i moja povreda – rekao je Cicipas. 

Grčki teniser je na startu turnira u Indijan Velsu izgubio od Džordana Tompsona, a šansu da se iskupi imaće već ove nedelje u Majamiju. Nada se Cicipas da će takmičenje na Floridi biti daleko uspešnije za njega budući da je nakon Australijan opena upisao samo jednu pobedu uz tri poraza. 

– Nadam se da ću u Majamiju igrati bez bola i da ću biti u stanju da terenu prikažem nešto drugačije od onoga u Indijan Velsu. Bio je to turnir gde sam mnogo patio, nije bilo lako biti na terenu, ali kao da sam bio primoran na to. To ustvari nisam želeo. Imate izvesna ATP pravila koja vas teraju da igrate velike turnire, a ja nisam od onih koji vole da se povlače i odustaju posle par gemova. Nadam se da ću na terenima u Majamiju biti u stanju da više uživam i da ne mislim mnogo na ruku. Srećo, sada se bolje osećam – podvukao je Cicipas. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare