SREMSKA MITROVICA: Počinje besplatna pripremna nastava za polaganje male mature – prijavilo se 289 đaka 

Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica uz podršku Grada Sremska Mitrovica, organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature iz srpskog jezika i matematike.

Grad Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade organizuju besplatan program pripremne nastave iz srpskog jezika i matematike, sa ciljem da se učenicima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu i upisu u željene srednje škole. Pripremna nastava je počela u četiri osnovne škole, gde prema rasporedu mali maturanti mogu da je pohađaju.

Kako kaže Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada, ovom inicijativom Kancelarija za mlade pokazala je društvenu odgovornost: “Sve pohvale Kancelariji za mlade, kao mnogo puta do sada pokazala je društvenu odgovornost, pa je tako i sa besplatnom pripremnom nastavom za male maturante. Pozvao bih mlade ljude od 15 do 30 godina da dođu u Kancelariju gde će da razmenjuju ideje, kao što je ova ideja, a Grad će biti tu da ideje realizuje. Osim što Kancelarija za mlade služi za promociju ideja mladih, služi i tome da se mladi uče društvenoj odgovornosti, a ovo je pravi primer za to”.

Realizacijom besplatne pripremne nastave pomaže se roditeljima da besplatno i valjano pripreme svoju decu za polaganje male mature, a đacima se pruža priliku da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene škole. Zato im je Pavlović poručio da budu vredni, istrajni i rezultati sigurno neće izostati i poželeo puno sreće na polaganju mature i upisu.

U Gradskoj kući organizovan je sastanak sa roditeljima učenika koji su se prijavili za pripremnu nastavu i dogovoren je raspored nastave. Pripremna nastava je besplatna za sve učenike osmih razreda sa teritorije Grada. Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade rekla je da pripremna nastava počinje od 22. marta sa početkom u 15 časova, u četiri osnovne škole: u Laćarku u OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, u Mačvanskoj Mitrovici u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”, a u Sremskoj Mitrovici u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Boško Palkovljević Pinki”, te je dodala da se 289 učenika prijavilo za pripremnu nastavu. Sve dodatne informacije roditelji mogu dobiti u Kancelariji za mlade u Ulici Svetog Dimitrija br. 10, putem telefona: 022 618 276, kao i preko društvenih mreža Kancelarije za mlade.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare