SVETSKA ZAPLENA U SKOPLJU: 43 KILA ZLATA NOSILA SA SOBOM! Osoba sa srpski pasošem uhvaćena sa plemenitim metalom od 2,3 MILIONA€ 

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

– Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu – rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare