PUTIN: Ako Zapad počne da koristi nuklearno oružje odgovorićemo istom merom 

U Kremlju su završeni pregovori predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga u proširenom sastavu. Dvojica lidera su potpisala dva dokumenta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na početku sastanka sa kineskim liderom Si Đinpingom u proširenom sastavu da je sve spremno za projekat „Snaga Sibira 2“.

Prema njegovim rečima, Rusija će do 2030. godine isporučiti Kini najmanje 98 milijardi kubnih metara gasa i sto miliona tona prirodnog tečnog gasa.

On se osvrnuo i na najavu Velike Britanije da će Ukrajini isporučiti granate sa osiromašenim uranijumom navodeći da će Rusija biti prinuđena da reaguje.

„Želim u vezi sa tim da napomenem da, ukoliko se sve ovo desi, onda će Rusija biti prinuđena da u skladu sa tim reaguje, mislim na činjenicu da kolektivni Zapad već počinje da koristi oružje sa nuklearnom komponentom“, poručio je Putin.

Putin je rekao i da je potrebno i dalje jačati praksu obračuna u nacionalnim valutama, a dodao je i da Rusija podržava korišćenje kineskog juana u trgovini sa zemljama Azije i Latinske Amerike.

Takođe, kako je najavljeno, planira se povećanje izvoza ruske hrane na kinesko tržište.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare