POGLEDAJTE AKCIJU ŠPANSKE POLICIJE U KOJOJ JE UHAPŠEN SRBIN! Specijalci razvaljivali vrata, pretresli 5 kuća! OVO JE ZAPLENJENO

Sedam osoba, među kojima i jedan Srbin star 42 godine uhapšeno je u policijskoj akciji „Go green“ zbog trgovine drogom u okolini Madrida.

U pretresu pet porodičnih kuća u gradovima San Martin de la Vega, Parla i Fuenlabrada u Madridu i još dva u Sesenji (Toledo), policija je zaplenila 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

U kruminalnoj grupi su, osim Srbina, bili i petorica muškaraca španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina i jedna Špankinja od 35 godina.

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Građani mesta San Martin de la Vega, gde su uhapšeni, između ostalih, prodavali marihuanu, prijavili su policiji prošlog oktobra da osećaju jake mirise koji podsećaju marihuane, a često su se žalili i na nestanke struje.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima, ali i preko jednog madridskog preduzeća, javljaju španski mediji.

– Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik – rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe je imala više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju, puše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare