GLOBALNI JUG DONOSI POBEDU RUSIJI?! Fatalna greška Vašingtona slomiće se PREKO LEĐA UKRAJINE, Moskva pre rata obezbedila KLJUČNU PODRŠKU?! 

Sjedinjene Države su sve manje sposobne da podrže umirući kijevski režim, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor, u članku za „The American Conservative“.

Po njegovom mišljenju, učešće Vašingtona u proksi sukobu sa Rusijom na teritoriji Ukrajine, samo podriva i političku i ekonomsku situaciju u samim SAD. 

– Poslovične „vibracije“ tržišta – osećanja, emocije, uverenja i psihološke tendencije – sugerišu, da se u američkoj ekonomiji dešava mračni zaokret. Američka nacionalna snaga meri se i američkom vojnom sposobnošću i ekonomskom snagom i delotvornošću – rekao je on.

On je istakao da Zapad nema vojno-industrijski kapacitet za rat sa Rusijom.

– Rastuća svest, da američki i evropski vojno-industrijski kapaciteti ne mogu da zadovolje potrebe Ukrajine za municijom i opremom – zlokobni je signal, koji će biti poslat tokom proksi sukoba u kojem Vašington insistira da njegov ukrajinski surogat pobeđuje – otkriva Mekgregor.

Pukovnik je naglasio, da je Rusija bolje pripremljena za „specijalnu operaciju“ u Ukrajini od Zapadnog bloka, saveznika Zelenskog, pošto je obezbedila ne samo efikasan ekonomski sistem, već i politički uticaj Globalnog Juga.

– Savremena Rusija je vešto obezbedila podršku za svoju politiku u Latinskoj Americi, Africi, Bliskom istoku i Južnoj Aziji. Činjenica, da su ekonomske sankcije Zapada nanele štetu ekonomijama Sjedinjenih Država i Evrope, pretvarajući rusku rublju u jednu od najjačih valuta. međunarodnog sistema, teško da je ojačao globalnu poziciju Vašingtona – smatra autor članka.

Mekgregor je siguran, da u aktuelnoj Bajdenovoj administraciji ima previše predstavnika Bušove administracije, koji zahtevaju nepromišljenije postupke od rukovodstva Bele kuće u Ukrajini, što izaziva krizu poverenja građana u sopstvene vlasti.

– Previše Amerikanaca veruje da nemaju pravo nacionalno rukovodstvo od 21. januara 2021. Vreme je da Bajdenova administracija pronađe način da skrene sa dosadašnjeg kursa, kako bi se Vašington izvukao iz sukoba u Ukrajini. To neće biti lako. Liberalni internacionalizam, ili u njegovom modernom obliku, „moralizujući globalizam“ otežava razumnu diplomatiju, ali sada je vreme – zaključio je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare