(UŽIVO) Otkaz Srbiji: Piksi otkrio da jedan Orao neće više da igra za reprezentaciju

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković najaviće start kvalifikacija pred EURO za plasman u Nemačku 2024. godine. Njegovo izlaganje pratimo uživo na Sportalu.


Uoči prve „prave“ akcije, ne računajući put u Ameriku, posle neuspeha na Mundijalu u Kataru, Piksi će tačno u podne u Kući fudbala u Staroj Pazovi izaći pred novinare da najavi susrete sa Litvanijom u petak i Crnom Gorom u ponedeljak u Podgorici.

Piksijevo obraćanje pratimo uživo:

– Ovo je odluka iznad koje ja stojim. Igrači znaju da sam otvoren i korektan, da tu nema ljutnje. Pratili smo minutažu i formu, ova grupa igrača je najpotrebnije što u ovom momentu nam treba protiv Litvanije i Crne Gore. U planu je bio poziv Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo jer papirologija nije završena. Da li će biti danas, sutra ili za 10 dana to ne znamo. 

Golman Marko Dmitrović je rekao zbogom nacionalnom timu, prema rečima Piksija.

Neće irgati više za reprezentaciju. Želi da se posveti klupskim obavezama. Želim da mu se zahvalim na svemu što je dao za reprezentaciju, želi da bori na golu Sevilje. Prema njegovim rečima ima mlađih golmana da se pruži šansa. ovo je prava istina, nemojte da pravimo nešto drugo.


O Stefanu Mitroviću i Vladimiru Lučiću…

– Oni su posle mog razgovora sa Goranom Stevanovićem prekomandovani u mladu selekciju. Naravno, deo su A reprezentacije, samo su deo procene gde će biti u datom momentu. Svim igračima su otvorena vrata reprezentacije, računam na sve koji imaju srpski pasoš.

Piksi je govorio i o izborila u Fudbalskom savezu Srbije i izboru Dragana Džajića za predsednika.

– Nisam se bavio izborima, niti je moj posao. Fokusiran sam na svoj deo posla. Dobro je što se stvorilo rukovodstvo, imaćemo stabilnu situaciju jer će se znati ko je predsednik. Sa Džajićem nema problema, nismo bili u svađi, iako nismo bili ni u komunikaciji. Verujem da ćemo imati dobru saradnju i podršku, to je bitan segment.

– Dugujemo, ispred svih ja, naciji izvinjenje za očekivanja, možda prenaglašena. Dugujem izvinjenje posebno onima koji su bili u Dohi i što smo ih razočarali. Svi smo očekivali prolaz, imali smo dosta problema, pa ove kvalifikacije vidim nešto što će povratiti ugled i reputaciju stvorenu već dve godine. Moramo da budemo spremni na jedno, a to je da će svaka utakmica u kvalifikacijama biti finale. Tako ćemo je gledati. Ne želimo da razočaramo i ispustimo rezultat. Od nas puno toga zavisi i daćemo biti skoncentrisani. Prvi korak je pobediti Litvaniju i to je ono čime smo najviše okupirani je meč sa Litvanijom. To je prvi korak. Svi znamo da nas 24 godine nije bilo na EURO, zabrinjavajući je podatak, ali tradicija je tu da se ruši.


– Naša defanzivna slika mora da bude efikasnija i odgovornija, ali kada pričamo o tome ne možemo da gledamo individualno. Jedan tim se ogleda u svim zadacima, ceo tim se brani i napada, to je potpuno jasna stvar. Imali smo puno analiza, znamo gde su greške i šta treba popraviti.

– Neću da dozvolim da ljudi kažu da smo u lakoj grupi, već u teškoj. Za mene je najteža. Više nema lakih mečeva i samo sa takvim znanjem moramo da imamo pristup. Bude li iko pomislio da je laka utakmica sa Litvanijom u velikom je problemu.

Dotakao se Lazara Samardžića, koji će uskoro debitovati za Srbiju.

– Uspeli smo da rešimo, da ne kažemo problem, da izabere Srbiju ispred Nemačke. Na njemu je sada da opravda. Nemojmo da mislimo da će da pušta kišu. Drago mi je što je izabrao Srbiju ispred Nemačke. Mnogo sam zadovoljan što sam na delu video igrače iz naše lige da su se odazvali pozivu da igraju protiv SAD, iako nisu morali. Nije bio FIFA dan i poštujem patriotizam, isto kao što je žrtva u sportskom smislu i zato su neki nagrađeni, i pored dobre igre.

O Nemanji Maksimoviću.˜

– Maksimović ima potpuno moje poverenje, uvek pruža maksimum i dokazan je, ali to ne znači da ga neće biti na sledećem spisku. I on to dobro zna…

– Kontakt sa Samardžićem nije svež, već od prošle godine kada je bio meč Udinezea i Milana. Novinari su pisali šta će selektor da gleda Milan? Nisam bio tamo zbog Milana, već malog Samardžića da se uverim u njegove kvalitete. Pred kraj godine smo imali dogovor da u martu se ponovo čujemo i vidimo. Sa svoje strane sam učinio sve što sam mogao, razgovarajući s njim i ocem. Direktor Stojanović je takođe bio u kontaktu i uspeli smo, verujem da će mu biti lepo i prijati. Njihova je odluka bila, ne mogu nikog na silu da nateram.

Piksi se dotakao i Stefana Bajčetića.

– Sve što se izdešavalo je prebrzo došlo za klinca od 18 godina, veliki je talenat. Obavio sam razgovor s njim, nije spreman da igra ni za Srbiju i Španiju, to je moje mišljenje. Mnogo brzo je sve došlo na njegova leđa, potom se povredio. VIdećemo kakva će odluka biti, nećemo da se predamo, ali nećemo da vršimo pritisak i ubeđujemo nekog.

 Na red je došao ispad Aleksandra Mitrovića i napad na sudiju protiv Mančester junajteda.

– Nepotreban potez je napravio Mitrović, mislim da će biti kažnjen. Šteta, ali dođu situacije kada se izgubi kontrola. U reprezentaciji mora da postoji doza respekta prema svima na terenu, dostojanstvo i da se takve stvari ne dešavaju. 

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Marko Dmitrović (Sevilja), Dragan Rosić (Radnički Niš);

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (Sevilja), Erhan Mašović (Bohum), Nemanja Stojić (TSC), Strahinja Pavlović (Slacburg);

Vezni red: Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulam), Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino);

Napad: Filip Đuričić (Sampdorija), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks), Lazar Samardžić (Udineze), Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Fjorentina), Dušan Vlahović (Juventus), Dejan Joveljić (LA Galaksi).

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare