PUTIN ZARATIO SA AJFONIMA Ruski predsednik je navodno zabranio korišćenje „Eplovih“ telefona: „BACITE IH ILI IH DAJTE DECI“

Ruska predsednička administracija poručila je zvaničnicima da prestanu da koriste Eplov „ajfon“ zbog zabrinutosti da bi uređaji mogli biti osetljivi na zapadne obaveštajne agencije, objavio je list Kommersant u ponedeljak.

Na seminaru u organizaciji Kremlja za zvaničnike uključene u unutrašnju politiku prvi zamenik šefa kabineta ruskog predsednika Sergej Kirijenko zvaničnicima je rekao da promene svoje mobilne telefone do 1. aprila, piše Komersant citirajući neimenovane izvore.

„Gotovo je sa ajfonima: bacite ih ili ih dajte deci“, navodi Komersant jednog od učesnika sastanka koji je dodao: „Svi to moraju učiniti u martu.“ 

Kremlj može dati druge uređaje s različitim operativnim sistemima da zamene ajfone, piše Komersant.

Putin govorio kako nema smartfon

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne može da potvrdi izveštaj, ali da se smartfoni ionako ne mogu koristiti u službene svrhe. Predsednik Vladimir Putin uvek je govorio da nema smartfon, premda je Peskov rekao da se Putin povremeno koristi internetom.

Ubrzo nakon što je Rusija prošle godine poslala vojsku u Ukrajinu, američki i britanski špijuni došli su do obaveštajnih podataka – i objavili ih – da Putin planira invaziju. Nije jasno kako su špijuni došli do takvih obaveštajnih podataka.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare