Poznato stanje bebe koja je danas spasena iz Morače

Danas oko 11.20 sati policija je izvukla iz Morače telo ženske osobe koja je prethodno primećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice

Beba koja je danas spasena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvek postoji, jer je u pitanju dete koje nema ni dva meseca, saopštio je za portal rtcg dežurni lekar iz Odeljenja intezivne nege Instituta za bolesti dece.

Maleni borac boravio je u hladnoj reci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća „Zelenilo“ Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. „Oživeo“ ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je deo posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Lekar je rekao da dete trenutno ima „uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa“.

„Dete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog lečenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dete ima dva meseca“, kazao je lekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća „Zelenilo“ ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethiodnih dana nije bilo kiše, pa reka nije nabujala.

Dete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i telo njegove babe.

Iz „Zelenila“ su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz reke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare