LAŽNA DRŽAVA ODBILA DA UČESTVUJE NA DONATORSKOJ KONFERENCIJI ZA POMOĆ TURSKOJ I SIRIJI: Iz Prištine došli u Brisel, pa odustali

Ministar finansija, rada i transfera lažne državeHekuran Murati nije učestvovao na donatorskoj konferenciji „Zajedno za narod Turske i Sirije“, koju je u Briselu organizovala EU u cilju prikupljanja pomoći za građane koje su pogodili zemljotresi, jer je, kako je rekao, organizator zahtevao da tzv. Kosovo bude predstavljeno sa zvezdicom, prenosi KoSSev.

„Bilo je potrebno da promenimo tri aviona da bismo danas stigli u Brisel kako bismo učestvovali na donatorskoj konferenciji podrške ljudima Turske i Sirije pogođenim razornim zemljotresima“, naveo je Murati na Tviteru.

Navodi da vlada lažne države želi da obeća finansijsku podršku i da bude deo svih međunarodnih nastojanja da se pomogne građanima.

Ipak, tzv. Kosovo, kako je naveo, „nije moglo“ da učestvuje na konferenciji, jer je organizator insistirao na upotrebi zvezdice, što je, tvrdi, suprotno Briselskom sporazumu.

„Nažalost, moja zemlja nije mogla da učestvuje i da doprinese zbog nekorektnog i diskriminatornog tretmana organizatora, koji je insistirao na upotrebi zvezdice, što je u suprotnosti sa slovom prvobitnog Briselskog sporazuma i sa duhom današnje konferencije“, kazao je Murati.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare