KOKAIN ŠVERCOVALI PREKO LUKE BAR I TURSKE! Prljavi policajci prokijumčarili TRI TONE DROGE

Grupa okupljena oko begunca sa policijskom značkom, Ljuba Milovića, godinama je krijumčarila kokain u Evropu

Nakon što su crnogorski istražitelji pre dva dana sproveli istorijsku akciju hapšenja bivših i sadašnjih pripadnika policije, koji su, kako se smunja, godinama sarađivali sa „kavačkim“ kriminalnim klanom, otkriveno je na koji način je policijski narko-kartel švercovao kokain.

Kako prenose Vijesti, grupa okupljena oko begunca sa policijskom značkom, Ljuba Milovića, navodno je godinama krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, a istražitelji su došli do dokaza da su prošvercovali najmanje tri tone belog praha.

– Droga je ka Evropi išla i iz barske luke, ali i preko Antverpena, Nemačke i Turske. Dokaze o tome crnogorskim istražiteljima dostavio je Evropol, sa kompletnim transkriptima razgovora vođenih preko kriptovane Skaj aplikacije. Analizirajući te dokaze, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da je Ljubo Milović u taj kriminalni posao uvukao više svojih kolega – aktivnih i bivših policajaca, uglavnom svojih kumova i prijatelja – pišu Vijesti.

Svi oni su, kazao je sagovornik Vijesti naveo, imali precizne uloge u klanu. 

– Navodno, neki su bili zaduženi da, koristeći službena ovlašćenja, proveravaju jesu li im na tragu kolege koje časno rade, alarmiraju ako naiđe opasnost. Drugi su bili zaduženi da umrežavaju one koji su im bili potrebni za stavljanje prljavog novca u legalne tokove. Pripadnici policijskog narko-kartela gotovo svakodnevno su se sastajali u jednom lokalu u podgoričkom naselju Zabjelo. Njihovi međusobni, ali i kontakti koje su ostvarivali sa drugima, evidentirani su tokom višemesečne istrage – dodaje izvor i podseća da su lisice stavljene na ruke 17 osoba, dok se za još nekima traga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare