UŽIVO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Pročitaću danas ceo aneks i ukazati na pravnu prirodu, ukazaću i na sve što se događa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije danas u 11 sati pokazati i objasniti plan. Predsednik je nakon sastanka u Ohridu rekao da su nekoliko tačaka implementacionog plana dogovorene.

11.09 – Počelo obraćanje predsednika Srbije. Juče smo imali rundu dijaloga koju su evropski i svetski moćnici napravili veoma važnom. Razgovori nisu nikad laki jer je reč o stranama koje su suprotstavljene.

„Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira. Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet procenjivaće koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će biti proširen. Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan. Još se govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuju“, rekao je Vučić.

„Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D“, podsećaju Novosti. „Verujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovde navedeno pod odmah. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjuma. U mesecima pred nama je ozbiljan posao“, naveo je predsednik, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare