PUTIN PONOVO PRETI „Ovakvo oružje nismo imali 2014, ali sada ga imamo“

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija zapravo ne koristi hipersonično oružje tokom „specijalne vojne“ operacije u Ukrajini, ali je istakao da ono postoji, kao i drugi savremeni sistemi.

Putin je za TV Rusija 1, odgovarajući na pitanje da li je „specijalnu operaciju za zaštitu stanovništva Donbasa“ trebalo početi već 2014. godine, rekao da se to pitanje tiče spremnosti Rusije za ozbiljnije akcije nego što je bio Krim, prenosi RIA Novosti.

Ruski predsednik je naveo da se radilo o obezbeđivanju hrane, supstituciji uvoza, jačanju finansijskog sistema i razvoju modernog naoružanja.

Putin je rekao da se sada u Rusiji ništa nije urušilo, da finansijski sistem funkcioniše, a banke povecavaju svoje mogucnosti.

Prema njegovom mišljenju, veoma je teško reći šta bi se dogodilo 2014. 

– I na kraju, mi imamo mnogo toga da uradimo, na primer, za razvoj kopnene vojske. Tada nismo imali hipersonično oružje, a sada ga imamo. Da, mi ga faktički ne koristimo, ali ga imamo. Postoje i drugi savremeni sistemi, a 2014. nije bilo ništa sličnog – rekao je Putin.

Putin obišao komandu vojne operacije u Rostovu na Donu

Ruski predsjednik održao je sastanak sa najvišim državnim rukovodstvom na komandnom mestu ruske specijalne vojne operacije u južnom gradu Rostovu na Donu, saopšteno je danas iz Kremlja.

„Šef države je saslušao izveštaje načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova i jednog broja vojnih komandanata“, navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Putin je prethodno posetio ovo komandno mesto 17. decembra 2022. u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare