OVO JE PRAVO IME ILDE ŠAULIĆ: Arapsko poreklo, snažno značenje, a nasledila ga je od ŠABANOVE MAJKE!

Pevačica Ilda Šaulić otkako se pojavila u javnosti i svojim raskošnim glasom oduševila mnoge, predstavlja se svojim nadimkom, a ne pravim imenom.

Mnoge poznate ličnosti na javnoj sceni nose umetnička imena na koja smo godinama navikli i po kojima ih prepoznajemo, pa nije ni čudo što se ponekad iznenadimo kad čujemo ona prava.

Tako malo ko zna da je upravo ćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića, odlučila da se javnosti od početka karijere predstavi svojim nadimkom.

Naime, njeno pravo ime je Ilduza, arapskog porekla i znači „srećna zvezda“ i varijanta je imena Jilduza. Malo je poznato da je Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koja je i sama mogla da se pohvali predivnim glasom.

– Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, celi komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu “La pico nera”. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna – ispričao je jednom prilikom pokojni Šaban u emisiji “Iz profila” na TV “Grand”.

UDARNA VEST.rs


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare