NAJTAČNIJA PROGNOZA ZA MART Drastična promena vremena – od ovog datuma stižu sneg i zahlađenje!

Veći deo dana vedro. Posle podne će se naoblačiti na severu i zapadu, ali će se zadržati suvo. Pogledajte kakvo nas vreme čeka narednih dana u novoj prognozi za Srbiju

Ujutru još ponegde mraz od -3 stepena, najviša dnevna do 21 stepen. U Beogradu sunčana nedelja i najviša dnevna temperatura 19 stepeni.

Ujutro na jugu i istoku ponegde slab mraz, a po kotlinama i kratkotrajna magla.

Vetar slab i umeren, ujutru i pre podne na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni. 

Najniža temperatura od -3 do 5 , a najviša dnevna od 16 do 21 stepen.

Podsetimo, meteorolog Ivan Ristić je nedavno otkrio i kakvo nas vreme očekuje do kraja marta.

– Veći deo sledeće nedelje ostajemo pod uticajem visinskog grebena i toplog vazduha koji će usloviti malu, povremeno i umerenu visoku oblačnost i relativno toplo vreme. Vetar slab južni i jugoistočni – rekao je Ristić i dodao:

– Postepena promena vremena kreće za naredni vikend, 25. i 26. marta, kada se očekuje postepeno naoblačenje sa kišom i manjim padom temperature. Vetar u skretanju na severozapadni. Zatim do kraja marta promenljivo osetno svežije sa smenom sunca i oblaka koji će donositi kišu u nižim predelima i sneg na planinama maksimalna temperatura biće od 7°C do 12°C.

Vreme narednih dana

Ponedeljak 

Umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu ponegde sa slabom kišom. Južni i jugozapadni vetar biće u skretanju na slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 10 , najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

Utorak 

Na severu malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima pretežno oblačno, na jugozapadu i jugu ponegde sa slabom kišom, posle podne i uveče postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 9, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

Sreda 

Pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša dnevna od 18 do 21 stepen.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare