Bivši premijer Pakistana Imran Kan optužen za terorizam

Protiv bivšeg premijera Pakistana Imrana Kana podignuta je optužnica za terorizam i druga krivična dela, nakon što su se juče njegovi sledbenici sukobili sa snagama bezbednosti u Islamabadu.

Osim Kana, optužnice su podignute i protiv njegovih 17 pomoćnika i velikog broja pristalica. Kanove pristalice su se satima sukobljavale sa policijom ispred suda, gde je bivši premijer trebao da se pojavi u slučaju u vezi sa navodnom korupcijom.

Interventna policija je koristila pendreke i ispalila suzavac, dok su Kanove pristalice bacale zapaljive bombe i kamenje na policajce. Više od 50 policajaca je povređeno, a policijski punkt, nekoliko automobila i motocikala je zapaljeno.

Policija je saopštila da je 59 Kanovih pristalica uhapšeno tokom nasilja, preneo je AP.

Kan se nikada nije pojavio u sudu da bi se suočio sa optužbama da je prodao državne poklone primljene dok je bio na funkciji i da je prikrio imovinu. Optužnicom su, takođe, obuhvaćeni bivši i sadašnji poslanici, bivši ministri, nekadašnji predsednik Narodne skupštine i brojne Kanove pristalice.

Optužbe uključuju terorizam, ometanje policijskih službenika u izvršavanju njihovih zadataka, napade na policiju, ranjavanje policajaca i ugrožavanje njihovih života.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare