Zelenski uveo sankcije sirijskom predsedniku Asadu 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uveo je danas lične sankcije sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, prenosi RIA novosti.

Prema tekstu ukaza objavljenom danas na sajtu ukrajinskog predsednika, sankcije su uvedene na period od 10 godina i predviđaju blokadu imovine, zabranu povlačenja kapitala iz Ukrajine, prestanak ekonomskih i finansijskih obaveza, zabranu prenosa tehnologije i prava na objekte intelektualne svojine.

Sankcije su uvedene i sirijskom ministru spoljnih poslova Fejsalu Mikdadu i premijeru Huseinu Arnusu, navedeno je u dokumentu koji je potpisao Zelenski.

Predsednik Sirije se nedavno u Moskvi sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i tom priliku još jednom potvrdio podršku „specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini“.

Asad je u intervjuu za „Solovjov lajv“ u četvrtak, izneo viđenje o političkom delovanju predsednika Ukrajine, istakavši da ranije nije znao ništa o Zelenskom i da, kada je on počeo da se pojavljuje u medijima, na njega su u Siriji gledali kao na klovna.

– Njegove izjave su kao komedija, što nam se zapravo i svidelo. On se čak i u politici ponaša kao komičar. Nekada su nam potrebni takvi klovnovi, kako bi malo razmrdali celu situaciju i kako bi nas koliko toliko nasmejali – izjavio je Asad.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare