TSC JE ZASEO NA DRUGO MESTO Partizan sad gleda u leđa sjajnom timu iz Bačke Topole, Lučani preslišani za poluvreme

Ekipa iz Bačke Topole je konačno uspela u svojoj nameri, a to je da zauzme drugo mesto Superlige Srbije. Iskoristili su izabranici Žarka Lazetića kiks Partizana i pobedom na svom terenu protiv Mladosti preuzeli mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Agonija Partizana i dalje traje. Sada su dobili novi šamar realnosti, a morali su da očekuju da će TSC imati dodatni motiv da napadne drugo mesto posle užasne utakmice protiv Radnika. Sada su fudbaleri iz Bačke Topole pobedili ekipu Mladosti iz Lučana na svom terenu rezultatom 2:0 i tako sa 55 osvojenih bodova zauzeli poziciju iza Crvene zvezde.

Prvi ozbiljniji napad i gol. Posle duže akcije TSC-a, lopta je završila u nogama levog beka Nemanje Petrovića koji je ispred kaznenog prostora Mladosti asistirao za desnog beka Cvetkovića, koji je uputio snažan, a precizan udarac u 15. minutu koji je završio u mreži tima iz Lučana.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol pošto je odličnu kontru Petar Ratkov pretvorio u gol. Dobio je loptu u prostor, a onda je sa desne strane po zemlji asistirao Saši Jovanoviću koji je bio sam na pet metara. Odatle nije pogrešio, a to je ujedno i njegov pogodak protiv bivšeg kluba. To je bilo dovoljno za nova tri boda, što je donelo drugo mesto na tabeli sa 55 osvojena boda, jedan više od Partizana.

Postigao je gol i mladi Ratkov, momak koji je ove sezone skrenuo pažnju na sebe, s obzirom na to da je postigao sedam golova i tri asistencije, ali je VAR reagovao i poništio pogodak zbog ofsajda i to posle izvlačenja linija. Nekoliko centimetara je delilo TSC od treće radosti, ali su morali sa 2:0 na petnaestominutnu pauzu.

U drugom poluvremenu je TSC ponovo napadao, za celu utakmicu su imali čak 17 šuteva, dok je Mladost uputila četiri, a jedan od njih bio je i pogoda sa „kreča“ Nemanje Tomića. Posle penala koji je napravio golman Veljko Ilić, a onda ga je iskusni ofanzivac i nekadašnje krilo Partizana rutinski matiralo sa jedanaesterca.

Ipak na kraju nije bilo vremena za eventualni šok u Bačkoj Topoli, pokušali su gosti, ali je TSC izdržao i osvojio možda i najvažnija tri boda ove sezone, jer su tako, da ponovimo još jednom, uspeli da preskoče Partizan.

Biće veoma zanimljivo u narednim kolima Superlige Srbije, a videćemo kako će u 28. kolu Partizan igrati protiv Vojvodine, TSC protiv Radnika, a Čukarički ima Voždovac u nedelju veče.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare