LESOROVA KAZNA ĆE IZAZAZVATI POZITIVNE EFEKTE! Komesar ABA lige progovorio o incidentu na „večitom derbiju“: Žao mi je što je bačena senka na talenat Petruševa! 

Komesar ABA lige Milija Vojinović govorio je o kazni za Matijasa Lesora nakon udaranja Filipa Petruševa posle utakmice „večitog derbija“.

Košarkaš Partizana je dobio suspenziju od tri meča u regioalnom takmilenju, uz novčanu kaznu od 10.000 evra. 

– Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi – rekao je Vojinović.

Potvrdio je da će Lesor igrati na odloženoj utakmici protiv Budućnosti.

– Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mesto. Pomerili smo utakmicu na zahtev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti – objasnio je Vojinović. 

Zatim je pričao o efektu koji može da izazove ova kazna. 

– Očekujem da će smiriti strasti. Da će kazna izazvati pozitivne efekete, ne samo pod velom toga što se samo desila. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej – smatra bivši sudija.

Dodao je damu je žao zbog negativnih konotacija na račun Filipa Petruševa.

– Filip Petrušev je reprezentativac Srbije i jedan od najtelantovanijih igrača. Žao mi je što tako dođu neke konotacije na njegov račun, baca senku na njegov talenat – dodaje Vojinović.

Smatra da ABA liga zaslužuje dva tima u Evroligi.

– Bez obzira što ruski klubovi neće igrati, region koji obuhvata ABA liga zaslužuje dva ili više predstavnika. Nadam se da će to biti minimum i da će ABA liga i naredne i idućih sezona imati više predstavnika. Ono što su naši klubovi pokazali ove sezone nam daje pravo na to – poručio je Vojinović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare