EVAKUACIJA 500 LJUDI Sutra uklanjanje mine u Rijeci 

Pri kraju je evakuacija oko 500 stanovnika Rijeke koji žive u blizini Riječke luke, iz koje će se u nedelju ukloniti i neutralizovati zaostala protivbrodska mine iz Drugog svetskog rata.

Stanari su danas evakuisani iz zone neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja zaostale protivbrodske mine, koja je ukopana u morsko dno Riječke luke.

Evakuisan veći deo stanara

Načelnik Štaba civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance rekao je večeras Hini da je do 21 sat evakuisan najveći deo stanara.

Mance je kazao da su iz luke privremeno premeštena sva plovila, sav saobraćaj u zoni opasnosti biće obustavljen nakon 22 sata, parkirališta zatvorena, a Riječki zaliv se zatvara se za plovidbu.

U nedelju će na snazi biti i zabrana zone letova iznad riječke luke, posebno za dronove.

Ujutru počinje uklanjanje

Potpuna evakuacija zbog bezbednosti i zaštite ljudskih života podrazumeva i obustavu rada svih privrednih,ugostiteljskih i ostalih delatnosti, a trajaće do nedelje kasno poslepodne ili uveče, kada neutralizacije mine bude završena.

Složena akcija uklanjanja i neutralizacije mine koja je na morskom dnu u rečkoj luci zaostala iz Drugog svetskog rata, počeće u nedelju rano ujutro, a mina će se plovilom prevesti na predviđenu lokaciju u Riječkom zalivu i neutralizovati.

Početak i kraj akcije biće obležen sirenama početka, odnosno prestanka opasnosti.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare