DALIĆ OSTAJE NA KLUPI HRVATSKE DO KRAJA MUNDIJALA 2026. GODINE: Ovaj posao je najveća čast i najveće zadovoljstvo 

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić potpisao je sa Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) ugovor o produžetku saradnje do završetka ciklusa koji uključuje Svetsko prvenstvo koje će 2026. godine biti održano u SAD, Meksiku i Kanadi.

Više puta sam istakao da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener i iskreno se radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom„, rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova„, naveo je Dalić u saopštenju HNS-a.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije Hrvatske seo u oktobru 2017. godine, nasledivši smenjenog Antu Čačića. Uspešno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska potom stigla do finala.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobedivši Maroko u utakmici za bronzu.

Dalić je odveo Hrvatsku i na Evropsko prvenstvo 2021, gde je ta selekcija zaustavljena u osmini finala od Španije, piše Kurir.

U junu ćemo pokušati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo biti deo spektakularnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj – bilo bi ispunjenje sna igrati veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača„, rekao je Dalić.

Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim štabom i ne mogu da zamislim lepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije„, zaključio je Dalić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare