Partizan se ne miri sa kaznom: Crno-beli se žale na kaznu Lesora

Košarkaški klub Partizan žaliće se na kaznu koju je danas ABA liga izrekla centru crno-belih Matijasu Lesoru, nezvanično saznaje agencija Beta, a prenosi Telegraf.

Lesor je kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, a crno-beli će žalbom pokušati da smanje broj mečeva koje će francuski košarkaš propustiti.

ABA liga je u obrazloženju odluke o kazni navela da je, shodno izveštaju delegata utakmice, Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario Petruševa u predelu lica, kao i da igrač Zvezde „nije pružio nikakav otpor“ i „nije reagovao na udarac i odgurivanje“.

Liga je, takođe, navela da je reakcija košarkaša Partizana bila „krajnje neprimerena i preterana“, kao i da za reakciju Lesora nije bilo nikakvog povoda.

Partizan je u ponedeljak posle velikog preokreta pobedio Zvezdu u utakmici 21. kola ABA lige, a posle utakmice Lesor je udario Petruševa.

Lesor se u utorak izvinio i rekao da je to uradio nakon što ga je Petrušev udario tokom četvrte četvrtine. Petrušev je nakon toga policiji dao izjavu povodom ovog incidenta, dok je Zvezda, koja je tražila suspenziju Lesora do kraja sezone, podnela krivičnu prijavu protiv igrača Partizana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare