OPŠTI HAOS U NEMAČKOJ! Biće otkazano preko 600 letova zbog štrajka osoblja na četiri aerodroma

Putnici na četiri aerodroma u Nemačkoj danas su se suočili sa otkazanim letovima i kašnjenjima zbog štrajkova u poslednjem talasu industrijskih akcija koje su pogodile zemlju.

Štrajkovi koji će biti održani na aerodromima u Dizeldorfu, Kelnu/Bonu, Štutgartu i Karlsrueu/Baden-Badenu rezultiraće otkazivanjem 681 leta, saopštilo je Udruženje nemačkih aerodroma (ADV). Njima će biti pogođeno oko 89.000 putnika.

Aerodrom Keln/Bon saopštio je da su danas otkazana 144 leta.

Aerodrom u Dizeldorfu saopštio je ranije ove sedmice da radi sa znatno smanjenim redom letenja, a prvobitno je planirao za danas 368 poletanja i sletanja.

Aerodromi u Berlinu, Bremenu i Hamburgu otkazali su ranije ove sedmice sve komercijalne letove zbog štrajka jer radnici traže povećanje plata zbog visoke inflacije.

Sindikat Verdija pozvao je na štrajkove jer pregovori o platama u industriji bezbednosti vazduhoplovstva ostaju neuspešni, a sporovi o platama u javnom sektoru se nastavljaju.

Kako je saopšteno iz sindikata, štrajkovi se u pojedinim oblastima neće prekinuti do ranih jutarnjih sati u subotu. Operateri aerodroma savetovali su putnicima da provere status leta kod svog prevoznika ili turoperatora pre odlaska na aerodrom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare