Abazović za danas zakazao vanrednu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za sutra vanrednu šestu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

Veće za nacionalnu bezbednost, pored predsednika Veća Abazovića, čine članovi: Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamenik predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG.

Kako navode u Kabinetu predsednika, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Veća za nacionalnu bezbednost pozvani su i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsednica Tužilačkog saveta Tatjana Begović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović. Ranije danas je sprovedena akcija crnogorske policije u kojoj je uhapšeno više policajaca.

Veće za nacionalnu bezbednost je nedavno donelo zaključak kojim je zaduženo Ministarstvo pravde da obrazuje međuresorsku radnu grupu za implementaciju odredbi Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare