Podmornica sa 3 tone kokaina zaplenjena u Tihom okeanu: Na njoj pronađena dva tela i dve osobe u lošem stanju 

Podmornica sa dva leša i skoro tri tone kokaina zaplenjena je u Tihom okeanu kod obala Kolumbije, saopštila je u nedelju mornarica te zemlje.

Na plovilu su pronađena i dva preživela  koji su bili lošeg zdravstvenog stanja i njima je odmah ukazana pomoć.

„Loše zdravstveno stanje ovih ljudi verovatno je posledica udisanja toksičnih isparenja izazvanih problemima sa gorivom u plovilu“, saopštio je kapetan Kristijan Andres Guzman Ečeveri.

Podmornica duga oko 15 metara nosila je oko tri tome kokaina vrednog 87 miliona dolara.

Mornarica je saopštila da je podmornica bio namenjena zemljama Centralne Amerike i da je zaplenom više od šest miliona doza kokaina ostalo van ilegalnog tržišta.

Spaseni muškarci, tela dvoje preminulih i zaplenjena droga prevezeni su u Tumako gde su predati istražnim organima, piše CBS News.

Vlasti su objavile fotografije na kojima se vidi zaplenjena roba.

„Kolumbijska Mornarica će nastaviti da koristi sve resurse kako bi zaustavili trgovinu droge“, saopšteno je.

Ove podmornice domaće izrade često se koriste za krijumčarenje droge u tom regionu. Prošle godine kolumbijska Mornarica je presrela podmornicu na kojoj je zaplenjeno četiri tone kokaina vrednosg 150 miliona dolara.

Ovim podmornicama nekada prenose drogu čak do Severne Amerike. Tokom 2019. godine američka obalska straža na jednoj podmornici zaplenila je više od pet tona kokaina čija je vrednost procenjena na 165 miliona dolara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare