PENZIONERI, AKO NE UMETE SAMI, OVDE ĆE VAS PRIJAVITI ZA KARTICU! Na Trgu Republike danas od 12 do 14 popuniće vam zahtev!

BEOGRAD – Povodom početka prijavljivanja za penzionerske kartice, Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje organizuje danas, 15. marta 2023. godine, od 12 do 14 časova na Trgu republike u Beogradu, javnu promociju Penzionerske kartice i elektronskih prijava za kartice.

Promociji će prisustvovati direktor Fonda PIO Relja Ognjenović sa saradnicima, predsednik Gradske opštine Stari grad sa saradnicima i zainteresovani penzioneri.


Na pet pultova Fonda PIO, zaposleni Fonda će za penzionere podnositi onlajn zahteve za penzionerske kartice i davati informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će one penzionerima pružati.

Mali: Penzionerska kartica će omogućiti popuste najstarijima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je danas počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji, omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.“Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama“, kazao je Mali za RTS.

Naveo je da će kartice biti aktivne od 1. oktobra, kada će penzioneri biti obavešteni koje su to kompanije i koja prodajna mesta gde će moći da ih koriste.

Zbog toga je ministar pozvao sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji. Mali je precizirao da od danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona, ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

„U svim filijalama PIO Fonda, za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev, biće ljudi koji će im pomagati“, dodao je Mali.

Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon, a da sam postupak prijave traje minut ili dva.

„Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe“, naveo je Mali.

Istakao je i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare