Otkrivamo koju ulogu je imao Bosanac Marko u ubistvu Eskobara: Poznat kao vođa navijača „Partizana“ u Brčkom

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu uhapšen je večeras u Bijeljini, a prema našim saznanjima, on je vozio pucače Luku V. (36) i Stefana Z. (28). Pjanović je, navodno, jedan je od vođa navijača Partizana u Brčkom.

Nezvanično, on je sa drugaricom Azrom Š. (22) , koja je juče uhapšena, otišao u Kraljevo gde su ukrali „golf 4“. Nakon toga bio je lični vozač Stefanu i Luki.

– Došli smo do saznanja da su danima obilazili pumpu u Rušnju. Vozili se kroz grad i tražili najbližu rutu za bekstvo. Tako su i došli do stana na Novom Beogradu. Do tog dela grada brzo se stiže, iz njega izlazi i daje im mogućnost da budu bliže aerodomu- kaže naš sagovornik i dodaje da je Marko odvezao na mesto likvidacije, ali ih i odbacio do „štek“ stana na Novom Beogradu.

Prema saznanjima „Telegraf.rs“, Pjanović je u nekoliko navrata pričao sa Radoševiće. Dogovarali su kupovinu automobila i tako bili sigurni da će u četvrtak doći na pumpu u Rušnju.

Za Pjanovićem je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo „Interpolovu“ međunarodnu poternicu zbog učešća u ubistvu Eskobara.

On je danas tokom dana viđen u Bijeljini a efikasnom reakcijom policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske on je lociran i uhapšen.

Istraga

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare