NAJNOVIJA VEST! Vlada Srbije sutra usvaja plan poslovanja EPS! Radnicima plate veće za 6 odsto?

Na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije naći će se predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Očekuje se da će Vlada sutra usvojiti ovaj predlog i time će zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biti uvećane za šest odsto, piše Kurir.

U trogodišnjem programu poslovanja JP Elektroprivreda Srbije definisani su glavni pravci razvoja, kao i projekti i investicije koje će biti realizovane u naredne tri godine. Među prioritetima u narednom periodu nalaze se i optimizacija poslovanja, bolje upravljanje rizicima i efikasno sprovođenje donetih odluka, sa strateškim ciljem obezbeđivanja stabilnog i sigurnog snabdevanja energijom građana i privrede po održivim cenama.

Inače, Sindikat radnika EPS najavio je za sutra protest i blokadu na utovarnom mestu Drobilane „Tamnave Istočno polje“ u Lazarevcu zbog, kako navode, nezadovoljstva svih zaposlenih zbog zarada i neizvesnosti Kolubare. Oni su najavili da će blokrati odvoz uglja za TENT u trajanju od sat vremena.

Potpisan paket sa EBRD

Podrška od 300 miliona evra

Sa EBRD je danas potpisan finansijski paket od 300 miliona evra za podršku elektroenergetskom sektoru naše zemlje. Sredstva će se koristiti za prevazilaženje izazova tokom energetske krize kao i za podršku dekarbonizacije energetskog sektora, unapređenje regulatornog okvira za obnovljive izvore energije i obezbeđivanje stabilnog snabdevanja energijom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare