Nestvarni Haland sa pet golova odveo Siti u četvrtfinale

Fudberi Mančester Sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pobedom nad Lajpcigom sa 7:0 (ukupno 8:1), dok su u drugom susretu Porto i Inter remizirali bez golova, što je bilo dovoljno da Inter sa ukupnih 1:0 prođe u četvrtfinale.

Veče je proteklo apsoultno u znaku neverovatnog Erlinga Halanda, koji je čak pet puta zatresao mrežu nemačkog tima, čime se izjednačio sa Lionelom Mesijem i Luisom Adrijanom, koji su do sada bili jedini koji su na jednom meču Lige šampiona pogađali po pet puta.

Osim toga, treba napomenuti i da je norveški gorostas postigao het-trik u prvom poluvremenu. Možda je Haland mogao i do rekorda, ali ga je Pep Gvardiola zamenio u 63. minutu.

Kada je reč o samoj utakmici, rezultat govori o viđenom na terenu. Siti je diktirao tempo od prvog minuta, a Erling Haland je gotovo u svakoj situaciji pred golom pretio. Mogao je i do ubedljivijeg učinka, ali je Blasvič u nekoliko navrata sačuvao svoju mrežu, koliko je to bilo u njegovoj moći. Osim Halanda, u strelce se upisao i Ilkaj Gundogan, koji je pogodio posle lepe timske akcije. Na kraju je pobedu potvrdio Kevin De Brujne, spektakularnim pogotkom u finišu meča.

„Građani“ su još jednom demonstrirali silu, i opravdali ulogu favorita, a Erling Haland je još jednom pokazao da je trenutno jedan od najboljih napadača na planeti.

Kada je reč o drugom meču, Inter je nekako uspeo da sačuva mrežu i obezbedi prolaz u četvrtfinale. Bledo su deloali i jedni i drugi na ovom susretu, iako je nešto bolje na terenu izgledao domaći sastav, ali bezuspešno, rezultat se nije menjao od prvog do poslednjeg minuta.

Na kraju je onaj pogodak Lautara Martineza iz 86. minuta prve utakmice bio odlučujući. Nekoliko dobrih situacija imao je Porto tokom prvih 45 minuta preko Eustakija i Evanilsona, ali je Inter uspeo da se „sačuva“ i u nastavku „parkira autobus“ pred gol i sačuva mrežu.

U sredu su na programu još dve utakmice osmine finala, Napoli će dočekati ekipu Ajntrahta iz Frankfurta, dok će Real Madrid dočekati ekipu Liverpula.

II POLUVREME

64. minut (Porto – Inter): I dalje mreže mirne u Portugaliji. Nešto bolje deluje domaći tim na terenu, ali i dalje nije došlo do promene rezultata. Čini se da ni Inter ne ijnteresuje previše da dođe do gola, jer ih trenutni rezultat vodi u sledeću rundu.

57. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOOOL! Ponovo pogađa Haland! Zaista nestvarno deluje gra Norvežanina u ovim trenucima. Ponovo je dočekao odbijanac i zabio loptu u gol, a ako pogodi još jednom do kraja, ispisaće istoriju Lige šampiona!

54. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOL! Neverovatno kako igra Erling Haland. Norvežanin je postigao četvrti pogodak večeras, nakon što je iskoristio gužvu pred golom i zakucao loptu u mrežu.

50. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOL! I Gundogan se upisuje u listu strelaca. Sjajna akcija Sitija, i odličan udarac u dalji ugao nemačkog fudbalera. Golman gostiju je bio nemoćan.

46.minut – Počelo je drugo poluvreme!

I POLUVREME

45. minut – Završeno je prvo poluvreme na oba meča!

45. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOL!Ponovo Haland trese mrežu! Ruben Dias je šutirao glavom, a lopta se od stative odbila do Halanda koji je praktično uneo u mrežu.

39. minut (Mančester Siti – Lajpcig): Ponovo je Siti mogao do gola, ali mnogo sreće za goste. Dobro je Gundogan izveo slobodnjak, ali se lopta odbila do defanzivaca Lajpciga.

32. minut (Mančester Siti – Lajpcig): Odlična prilika za Halanda ponovo, ali Blasvič na visini zadatka. Sjajno se kretao napadač Sitija i šutirao u bliži ugao, ali je golman gostiju bio koncentrisan.

24. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOOOL! Ponovo pogađa Erling Haland! Sjajno je šutirao Kevin De Brujne, ali se lopta od prečke odbila direktno do glave Halanda, koji je lako smestio u mrežu.

23. minut (Mančester Siti – Lajpcig): GOOOOL!Pogađa Haland sa bele tačke! Prethodno je Henriks igrao rukom u kaznenom prostoru, a arbitar je pokazao na belu tačku.

19. minut (Porto – Inter): Eustakio je bio u prilici. Primio je loptu na ivici šesnaesterca i dobro šutirao u donji levi ugao, ali Onana ponovo reaguje.

16. minut (Mančester Siti – Lajpcig): Ponovo prete domaći. Uprilici je bio Grliš, ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca izblokiran i lopta završava van terena. Dosta sreće za Lajpcig sada.

11. minut (Mančester Siti – Lajpcig): Odlična prilika za Halanda. Sjajno se kretao Norvežanin i izbio sam pred gol, ali je Blasvič bio na visini zadatka.

9. minut (Porto – Inter): Bolje deluje Porto od početka meča, a i ozbiljnije ristupaju napadima, te su tako mogli i do prednosti kada je Uribe šutirao sa distance, ali je Onana reagovao, piše Telegraf.

3. minut (Mančester Siti – Lajcig): Au kkakvu priliku je propustio Gundogan. Sjajno je De Brujne centrirao sa desnog boka, a Gudogan je ostao sam na drugioj stativi i iz prve šutirao, međutim lopta odlazi preko gola.

1. minut – Mečevi su upravo počeli!

SASTAVI

Mančester Siti – Lajpcig

Mančester (4-1-4-1): Ederson – Stons, Akanđi, Dias, Ake – Rodri – Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš – Haland.

Lajpcig (4-3-2-1): Blasvič – Henriks, Orban, Gvardiol, Rojm – Laimer, Kampl, Haidara – Soboslai, Forsberg – Verner.

Porto – Inter

Porto (4-4-2): Kosta – Pepe, Kardoso, Marsano, Zaidu – Eustakio, Uribe, Grujić, Galeno – Evanilson, Taremi.

Inter (3-5-2): Onana – Darmijan, Aćerbi, Bastoni – Damfriz, Barela, Čalhanoglu, Mkitarijan, Dimarko – Martinez, Džeko.

PRE MEČA

U prvom susretu u Nemačkoj, „Građani“ i „Crveni bikovi“ su remizirali rezultatom 1:1, a u listu strelaca su se upisali Rijad Marez na jednoj i Joško Gvardiol na drugoj strani. Ipak, engleski tim važi za favorita u ovom susretu, ali nema sumnje da se pita i tim iz Nemačke. Tome je doprinela i činjenica da se u redovima Lajpciga neće naći nekoliko bitnih igrača, poput Kristofera Enkunkua i Ksaver Šlager.

U drugom susretu, Inter je bio bolji od Porta minimalnim rezultatom, a jedni strelac na meču bio je Lautaro Martinez. Upravo zbog te predosti nter i dalje važi za blagog favorita, ali daleko od toga da je sve rešeno. Ipak, neće u sastavu portugalskog velikana biti važnih igrača, poput Žoaa Marija i Otavija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare