KO JE SRPSKI „PINK PANTER“ KOJI JE BIO BELIVUKOVA META Audijem uleteo u tržni centar, pa usledila NAJVEĆA PLJAČKA U ISTORIJI VIDEO

Bojan Hrvatin, koji je juče i danas u svojstvu svedoka saradnika detaljno govorio o zločinima pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučio je da iznese sve i o likvidaciji pripadnika pljačkaške bande „Pink Panter“ Mladena Lazarevića.

„Mladen Lazarević učestvovao u pljački u Dubaiju sa Ljepojom“.

Kako je istakao u svom izlaganju, nakon povratka sa mora Belivuk mu je ponudio „posao“.

– Pristao sam, dao mi je sliku kola, moj zadatak je bio da iznajmim stan u West 65 gde je živeo, da pratim auto i da krenemo pripreme. Dobili smo zadatak od Belivuka i Miljkovića da na Bežanijsku kosu dođemo ja, Lalić, Kosta ne znam mu prezime, i da u odemo u kafić i probamo da se nakačimo na video nadzor, jer je bila informacija da Mladen Lazarević provodi vreme tu, pa da tu treba da proba da se radi. Marko Budimir i ja smo sedeli u bašti, Lalić i Kosta unutra i uspeli su da se priključe, Radoje Zvicer je bio zadovoljan, čak je i on gledao snimke iz kafića. To je trajalo oko desetak dana, posle su menjali šifre u kafiću. Tog dana kada sam pristao na posao, odlazim kod Lalića, on mi je rekao kako da se upoznam sa naseljem, pre nego što odem da iznajmim stan – naveo je i rekao da je potom zvao agencije koje iznajmljuju stanove.

Kada je našao stan, išao je u kafić i gledao izlaz ulaza.

– Video sam da izlazi sada pokojni Luka Perenčević, iznenadio se prišao i pitao me šta radim tu, rekao sam mu da jurim da iznajmim stan. Žena koja mi je pokazala stan bio je baš u zgradi Mladena Lazarevića, na petom spratu – ispričao je kako je tekla potraga za Pink Panterom.

– Dobro je išlo, imao sam i parking mesto. Sledeće je bilo da lociram BMW koji je vozio. Imao je dva parking mesta, na jednom je bio beli mercedes njegove žene, a na drugom njegov. Otišao sam kod Koste i u auto servisu na Banjici kod njegovog brata ugradio kamere na moj auto, tako da snimaju i ulaz i izlaz iz garaže. Stavio je dve kamere ispred prednje tablice mog automobila, u gepeku kola su bila dva velika akumulatora, resiver, kartica i podešeno je da uživo možemo da gledamo dešavanja. Ali pošto je nivo bio minus jedan, nismo mogli uživo, nego smo snimali i gledali naknadno – opisao je detaljno pratnju Mladena Lazarevića.

– Videli smo njegove navike, imao je obezbeđenje, trenirao je, izlazio je uglavnom sa sportskom torbom, odlučili smo da ga radimo kada uđe u zgradu, u tom prostoru gde je ulaz od lifta i jedan prostor na ge. Dva bosanca su trebala da ga ubiju, sa jednim sam se spojio, ne mogu da se setim kako se zvao na skaju. Našli smo se na Novom Beogradu, dao sam im 2.000 evra da imaju za život i rekao sam da ću im pokazati mesto gde treba da ga rade. Snimio sam to mesto satom, međutim, to mesto je otpalo jer mu navika nije bila konstantna, onda smo odlučili pošto je blinda izlazila bez njega, ja sam sedeo i gledao i primetili smo da dete izvodi u vrtić, pa je rešeno da tu bude ubijen. Bilo je par pokušaja, ali su propali jer je ispalo da je taj jedan od ubica rođak škaljarca a mi smo to provalili i oni su zbrisali sa štek stana – ispričao je tvrdeći da je Radoje Zvicer rukovodio tom akcijom.

– Radoje Zvicer je rukovodio, on je našao te Bosance preko Bosanca iz zatvora. Veljko mi je rekao da bi za taj posao dobio 25.000 evra. Kada nam je taj Bosanac prvi pobegao, Zvicer je ostao kategoričan da zna kako će i šta da bude. Dobio sam tih 25.000 evra, Veljko je uzeo 5.000 za troškove iznajmljivanje stana, a ja 20.000 – naveo je, piše Kurir.

Dubai

Pljačka u Dubaiju 2007. smatra se najspektakularnijom koju je banda Pink Panter izvela. Tada su četvorica pljačkaša sa dva „audija A8″ došla do tržnog centra „Vafi siti“ u Dubaiju. 

Beli „audi“ parkirali su pored draguljarnice „Graf“, dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca i za samo minut i po utrčali u zlataru, oteli dve vreće pune nakita, vratili se u auto i pobegli. Vrednost nakita bila je 11 miliona evra. U pljački su učestvovali i sada pokojni Borko Ilinčić, a navodno i Milan Ljepoja, koga je prošle godine brutalno ubio klan Veljka Belivuka.

Inače, svedok saradnik Srđan Lalić je Mladena pominjao i u svom prvom izlaganju, u novembru prošle godine. Tada je rekao da su pripremali ubistvo Ljepojinog kuma jer se verovalo da je imao veze sa pokušajem ubistva Zvicera, ali da su ga kasnije preobratili da počne da radi za kavački klan.

Zbog čitave drame fudbaler Mladen Lazarević u vreme dok je nosio dres Partizana doživeo je filmsku dramu, pa je igrom slučaja završio u zatvoru u pustinji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Neverovatan splet okolnosti, kakav samo život može da režira, dogodio se 2007. godine kada su crno-beli predvođeni trenerom Miroslavom Đukićem otputovali na pripreme u Dubai.

„Slećemo u Dubai, a posle redovne kontrole, moj pasoš su zadržali. Saigrači su počeli da mi dobacuju u stilu: ‘Da li je moguće da čekamo samo tebe?’ Prevoz sa aerodroma je bio organizovan, pa su svi otišli, a ja sam ostao sa sportskim direktorom Gordanom Petrićem. Posle pet sati na aerodromu, bez ikakvog objašnjenja, pasoš mi vraćen“, prisetio se Lazarević.

Fudbaler Partizana nije imao pojma o čemu se radi.

„Policija zaustavlja let dok nisu uzeli moje torbe, a onda me sprovode u policijsku stanicu u sklopu aerodroma. Čekao sam tri, četiri sata, i niko mi se nije obratio za to vreme, iako sam postavio mnogo pitanja na engleskom jeziku. U jednom momentu zazvonio mi je telefon, dozvolili su mi da se javim, a zvao me je tadašnji portparol Partizana Marko Vjetrović. Rekao mi je da će igrači odleteti, a da će on doći po mene u najkraćem roku“, dodaje Lazarević priznajući da mu je svašta „prolazilo kroz glavu“.

Sutradan ujutru šok! Postalo mu je jasno šta se dešava! Na televiziji je video da je najveću pljačku u istoriji Dubaija izvela grupa „Pink panter“, čiji se član zove i preziva: Mladen Lazarević!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare