DRAGAN DŽAJIĆ JE PREDSEDNIK FSS! Legenda će voditi srpski fudbal u naredne četiri godine!

Fudbalski savez Srbije dobiće svog predsednika posle dve godine, a to će biti Dragan Džajić.

U martu 2021. godine FSS je ostao bez predsednika kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku nakon pet godina na čelu srpskog fudbala.

Izbornu sednicu možete da pratite uživo na Kurir sportu.

15:26 – Izbor za predsednika i rukovodstvo FSS

Delegat Mirko Poledica je napustio Skupštinu pred glasanje.

„Zahvaljujemo se gospodine Poledica i žao nam je što napuštate Sednicu. Zloupotrebiću pravo kao predsedavajuću. Hvala FSS, zameniku predsednika, svim organima u prethodnom periodu na demokratski fer izborima i svima koji su doprineli u legitimnim postupcima, a da li neko ima pravo da se ljuti kada izgubi? U fudbalu je to normalno“, poručio je Nedimović.

15:06 – Delegat Mirko Poledica se javio za reč

„Dopuniću vaš izveštaj o radu činjenicom da su prethodni izbori održani u martu mesecu 2019. godine bili nezakoniti i to devastira sve što je rađeno u prethodne četiri godine. Odlukama koje su službenom listu dostupne dato je od 48 sati do pet dana da sprovedu izbore u matičnim organizacijama. Sve vreme je FSS presedavao Slaviša Kokeza za koga svi vi delegati i predstavnici medija znamo ko je, šta je i iz koje sfere dolazi. Svi vi koji danas predstavljate FSS ste izbor Kokeze koji je čovek dovođen u vezu sa kriminalnim grupama.

Tek nakon njegovog odlaska Izvršni odbor je preuzeo sve obaveze. U 2022. i 2023. godini nemamo nijednu sednicu i sve odluke je doneo IO, kao što i treba da bude u budućnost.

U prethodne četiri godine nije radio Arbitražni sud i to je najveće poniženje za igrače i trenere. Imali smo veliki broj nameštenih utakmica, slažem se da je takmičenje u Superligi popravljeno, ali veliki broj utakmica, najviše u nižim ligama… Svi to znamo, ćutimo i čekamo da neko drugi reši te probleme.

Ne želim nikoga da uvredim, samo želim da otvorimo brojne teme koje zajedno treba da rešavam. Pasivnost skupštine mi najviše smeta, ovde treba da pričamo i donosimo odluke. Kasnije ću čuti i finansijski izveštaj. U proteklih nekoliko meseci su se događale afere i optužbe da su izvršene određene zloupotrebe i funkcioneri su optuživani novac delili između sebe. Imam potrebu da kažem svima koji rukovode Savezom da je Skupština vaš poslodavac, dužni ste danas obaveštavate o svim odlukama“.

Fudbalski savez Srbije izneo je na sednici Skupštine finansijski izveštaj o poslovanju od 2019. godine.

Prema izveštajima koje je podneo generani sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, a koji su predstavljeni tokom sednice, FSS je od 2016. godine ostvario rekordnu dobit od 20,65 miliona evra!

– Ostvarena su dva cilja: plasman na SP i ono što je jako važno, mi smo kroz dva ciklusa Lige nacija, iz Lige C došli do grupe A. Mlada reprezentacija se plasirala na EP u Italiji, omladinci među osam najboljih na EP u Slovačkoj, kadeti su bili treći na EP u Izraelu. Ostvarili su plasman i na EP 2017. i 2018. godine. Žene su pobedile Nemačku, sedmostrukog prvak Evrope. A U17 ženska reprezentacija se plasirala na EP 2017. Futsal se kontinuirano takmiči na najvećim takmičenjima. Ono što je budućnost i što nas čeka je esport, efudbal. Prvaci smo Evrope 2021. i vicešampioni godinu dana ranije. Klupski fudbal nam je 11. u Evropi – rekao je Jovan Šurbatović i nastavio:

– Ono na čemu je rukovodstvo insistiralo je borba protiv nameštanja utakmica. Od 2016. do 2022. imali smo čak 92 prijave. Od toga samo pet klubova 58 prijava. Uhvatili smo se u koštac sa velikim zlom. Već dve godine nemamo nijednu prijavu od UEFA, nema nameštenih utakmica. Zahvaljujući VAR-u, koji smo implementirali. Uvećani su sponzorski ugovori za TV prava. Puna regularnog takmičenja donela je nove sponzore. Potpisali smo rekordne ugovore. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare