BORAC VAGNERA U BAHMUTU: Uskoro pada odbrana, dobro se drže, ali… Kijev prebacuje avione na zaporoški pravac!

Rogov: Kijev prebacuje avijaciju na zaporoški pravac

Ukrajinske vlasti počele su prebacivanje vojne avijacije na zaporoški pravac, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“, član glavnog saveta regionalne administracije. 

– Režim Zelenskog je počeo da prebacuje avijaciju u pravcu Zaporožja – rekao je on.

Prema Rogovu, reč je o sovjetskim lovcima i helikopterima koje su u Ukrajinu prebacile zemlje bivšeg Varšavskog pakta, a koje su svojevremeno izvukli Amerikanci iz Avganistana.

„Ruši se uskoro“

Ukrajinska odbrana u pravcu Časov Jar kod Artjomovska (ukrajinski Bahmut) uskoro će se srušiti, rekao je za RIA Novosti borac Vagner grupe.– Ovde dosta dobro drže odbranu, ali za dan-dva ona se svejedno raspada – rekao je izvor.
On je napomenuo da „ruske snage probijaju redove Oružanih snaga Ukrajine za nekoliko dana“, uprkos aktivnom otporu neprijatelja.

– Idu avijacijom na nas, poleću sedam-osam puta u toku dana. Helikopteri i avioni ne rade na oklopnim vozilima, već rade na ljudstvu, tj. na nas, na rovove i položaje u šumi – rekao je borac. 

On navodi da su Oružane snage Ukrajine unapred opremile položaje u blizini stambenih zgrada. Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev , severno od velikog grada Gorlovke . Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu . Za grad se vode žestoke borbe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare