PREDSEDNIK SRBIJE JASAN: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne 

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Dobanovcima, da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se supervizija sprovodi striktno.

„Provodimo striktno superviziju, nikakvih problema nema, ljudi mogu da budu sigurni u banke koje sa dozovolom Narodne banke Srbije rade u našoj zemlji“, rekao je Vučić posle obeležavanja početka izgradnje VGP parka, upitan postoji li opasnost za banke u Srbiji propadnu kao Banka Silicijumske doline (SVB) u Americi.

Dodao je da Poštanska štedionica, kao srpska banka, nema baš nikakvih problema i da će se voditi računa da ih nema ni u budćnosti.

On je rekao da je američka banka SVB, ključna za finansiranje pokretanja biznisa, davala velike sume novca po fiksnim kamatnim stopama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.

„U roku od 48 sati takva banka može da nestane kada se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije uradila svoj posao“, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da veruje da Ministarstvo finansija Srbije „posvećeno radi da ne bude većih problema, ali svakako posledica ima, jer je bankarski sektor uvek pola psihologija“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare