HOROR U TEKSASU Devojčica (3) našla u kući napunjeni pištolj, pa UPUCALA sestru

Trogodišnja devojčica smrtno je ranila četvorogodišnju sestru u slučajnom incidentu koji se dogodio u Teksasu, rekao je šerif okruga Haris Ed Gonzales, preneo je danas CNN.

– Trogodišnjakinja je navodni strelac. Najverovatnije je do incidenta došlo bez namere – rekao je Gonzales.

Nazvavši incident „tragičnim“, ali „veoma sprečivim“, šerif je naveo da se grupa porodice i prijatelja – pet odraslih i dvoje dece – družila u stanu u Hjustonu u nedelju.

U jednom trenutku, deca su bila bez nadzora u spavaćoj sobi jer je svaki roditelj mislio da ih drugi posmatra, dodao je on.

Trogodišnja devojčica se dočepala napunjenog poluautomatskog pištolja, rekao je Gonzales. Porodica je čula pucnjavu i utrčala u sobu, gde je na podu zatekla četvorogodišnju devojčicu bez znakova života.

To izgleda kao još jedna tragična priča o detetu koje je dobilo pristup vatrenom oružju i povredilo drugo dete, rekao je Gonzales, piše Kurir.

Kako podseća američki medij, pucnjava u Hjustonu je samo najnoviji slučaj kada je dete koristilo neobezbeđeno vatreno oružje i izazvalo tragediju.

Nedavno je šestogodišnji dečak upucao svog učitelja u osnovnoj školi u Njuport Njuzu u Virdžiniji.

Između 2015. i 2020. godine došlo je do najmanje 2.070 nenamernih pucnjava od strane dece mlađe od 18 godina, što je rezultiralo sa 765 smrtnih slučajeva i 1.366 povređenih, prema podacima koje je prikupio Everytown Researć & Policy, istraživačka grupa koja se zalaže za kontrolu oružja i protiv oružanog nasilja.

Oko 39 odsto slučajeva odnosilo se na strelce od 9 godina ili mlađe, saopštila je neprofitna organizacija.

Povrede izazvane vatrenim oružjem nedavno su nadmašile nesreće motornih vozila i postale vodeći uzrok smrti među ljudima od 1 do 19 godina u SAD, prema analilzi objavljenoj 2022. godine.

Ni u jednoj drugoj velikoj ili bogatoj zemlji smrtni slučajevi od vatrenog oružja nisu među prva četiri uzroka smrtnosti, a kamoli uzrok smrti broj 1 među decom, objavljeno je prošle godine.

Američka akademija za pedijatriju preporučuje vlasnicima oružja da oružje drže zaključano i ispražnjeno, sa municijom zaključanom u posebnom sefu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare