NAPAD NA PROTIVTERORISTIČKU JEDINICU! Pijani NAPADAČI fizički NASRNULI na policijske službenike u Žabljaku! 

Manji broj pripadnika Protivtrerorističke jedinice (PTJ) fizički su napadnuti u lokalu na Žabljaku, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U incidentu je lakše povrede zadobilo pet napadača koji su, kako navode iz policije, bili u alkoholisanom stanju. 

Pripadnici Protivterorističke jedinice trenutno borave na Žabljaku u okviru obuke u zimskim uslovima, navodi se u saopštenju Uprave policije. Oni su sinoć, kako dodaju, dok nisu bili na dužnosti, boravili u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu i tom prilikom su fizički napadnuti.

– Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika, incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede – navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Stanice policije Žabljak koji su, kako su kazali iz Uprave policije, postupili u okviru svojih ovlašćenja i prikupili obaveštenja od više lica. 

Sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga događaja. 

– Radi se o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gde izvodi obuku u zimskim uslovima, te je poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom, što će i buduće biti slučaj – saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da će se u daljem postupku, koji će nepristrasno sprovesti Uprava policije, utvrditi eventualna odgovornost policijskih službenika u ovom incidentu.

Sa događajem je, kako su kazali, upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare