PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Neću biti onaj koji će potpisati nezavisnost Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti „ni faktičkog ni de jure“ priznanja nezavisnosti Kosova.

On je na skupu u Vranju, kojim je počeo da obilazi opštine po Srbiji u okviru formiranja Narodnog pokreta za državu, kazao da zna da je predsedničku zakletvu položio na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju.

„Ja neću biti onaj koji će potpisati nezavisnost Kosova. Sramota me je da idem po Srbiji i da se pravdam bilo kome. Nema predaje, nećemo priznati ni faktički ni de jure nezavisnost Kosova, ali želimo mir sa Albancima, želimo pristojne odnose“, rekao je predsednik Vučić, prenosi Kurir.

Ocenio je da se posle izbijanja rata u Ukrajini, geopolitička situacija u Evropi i svetu promenila „drastičnije i dramatičnije“ nego posle pada Berlinskog zida ali i dodao da ima „onih u Srbiji koji se prave da ne vide koliko je teška pozicija zemlje“.

„Kod njih postoji ta nepodnošljiva lakoća neodgovornosti kojim bi državu uništili za samo nekoliko dana. Naša prva obaveza je da čuvamo državu, da čuvamo nacionalne interse ali možda i ispred njih u nacionalnom i državnom smislu, je da čuvamo mir i stabilnost“, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da su Srbiji potrebni „ljudi koji će čvrsto čuvati nacionalne interese, voditi mudru politiku i sačuvati Srbiju od nemirnih voda i brutalno snažnih vetrova“.

Vučić je najavio da će Pčinjski okrug, Jablanički i Toplički okrug u narednom periodu imati „najveću podršku države“, uključujući posebne olakšice da dolazak investitora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare