Bivšeg političara za silovanje u Novom Sadu optužila MLADA MANEKENKA 

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, Srđan Egić (42) osumnjičen je da je 8. marta silovao manekenku u ranim dvadesetim godinama iz jednog vojvođanskog mesta koja radi i kao foto-model za jednu srpsku modeling agenciju.

Bivši političar i biznismen joj je navodno naneo povrede prisilivši je na seksualni odnos i to je, kako nezvanično saznajemo, utvrđeno ginekološkim pregledom devojke koja se na sreću fizički oseća dobro i sprema se da da izjavu u tužilaštvu a biće tretirana kao zaštićeno lice.

Podsetimo, manekenka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće u svoj stan gde ju je prema njenim rečima silovao. On joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao i pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo je u svoj stan gde ju je prema rečima žrtve silovao.

Devojka je uspela da pobegne iz Egićevog stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju. O ovom slučaju obavešteno je nadležno tužilaštvo a Egić je uhapšen juče i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati te će uz prijavu da je počinio krivično delo silovanje u zakonskom roku biti priveden u novosadsko Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Upoznali se na Fejsbuku pa dogovorili susret

Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka, a kako „Blic“ saznaje nedavno se razveo od žene s kojom ima dve ćerke. Kako se navodi, ima i novu devojku s kojom su ga viđali na javnim mestima.

Živi, kako „Blic“ saznaje, od izdavanja stanova preko platforme Er-bi-en-bi a manekenku koja ga je optužila za silovanje je prema nezvaničnim informacijama upoznao preko fejsbuk stranice jedne agencije za koju radi a koja pruža konsultantske usluge, odnosno organizuje „kurseve za poslovno obrazovanje i razvoj“ što bi trebalo klijentima da olakša muke prilikom pronalaska posla. Takođe, radi i kao direktor marketinga jedne strane kompanije koja se bavi proizvodnjom jahti.

Od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom, piše Blic.

Srđan Egić koji je izbrisan iz članstva Demokratske stranke (DS) zbog kandidature na listi Ujedinjene demokratske Srbije, uputio je pred izbore 2020. godine otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da se na listi UDS-a kandidovao zbog propadanja DS-a i učešća te stranke u „nacionalističkm i proruskom“ Savezu za Srbiju (SzS).

U njegovoj biografiji se još navodi da je osnivač nekoliko IT firmi, te nosilac crnog pojasa u džudou.

Podsetimo, on je navodno u svom stanu zatražio od žrtve da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a on ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao. Devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare